Đaci Srednje stručne škole „Sergije Stanić“ osvojili 6 zlatnih medalja

Maturant Marko Nuculović, koji je treći put osvojio zlatnu medalju, istakao je da je disciplina u kojoj se takmičio - “postavljanje stola” bila veoma zahtjevna
0 komentar(a)
Sergije Stanić, Foto: Arhiva Vijesti
Sergije Stanić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.11.2011. 17:35h

Učenici Srednje stručne škole „Sergije Stanić“ na V međunarodnom takmičenju ugostiteljsko-turističkih škola, koje je održano 11. novembra u centru Skenderija, u Sarajevu, osvojili su šest zlatnih medalja.

Direktor te ustanove Zoran Klikovac istakao je da su u veoma jakoj konkurenciji osamnaest srednjih škola nagrađeni učenici smjera turistički tehničar u disciplini „Prezentacija turističke destinacije“, tehničar kulinar - „ Pripremanje hladnog jela kao eksponata“ i „Pripremanje slatkog jela kao eksponata“, te tehničar usluživanja u kategorijama „Postavljanje i aranžiranje izložbenog stola“ i „Pripremanje miješanog pića“.

„Postignuti uspjeh naših učenika među vršnjacima iz BiH, Hrvatske, Makedonije i drugih crnogorskih škola rezultat su njihovog ozbiljnog rada i velikog entuzijazma profesora koji im prenose svoja znanja i iskustva, shodno smjeru za koji su se opredijelili. Pripremama učenika za takmičenje sa njihovim mentorima – profesorima, pristupilo se veoma ozbiljno i profesionalno u proteklih mjesec i po dana“, kazao je Klikovac.

On je najavio da su u toku pripreme za školsko takmičenje koje ujedno predstavlja i pripremu za državno takmičenje koje će biti organizovano u toku drugog polugodišta.

Na ovogodišnjem takmičenju školu su predstavljali učenici: Ivana Zekić i Spasoje Vukmirović (smjer turistički tehničari), Ivan Ćetković, Milica Bušković, Milena Ražnatović (tehničari kulinarstva), Marko Nuculović i Marko Andrić (tehničari usluživanja).

Maturant Marko Nuculović, koji je treći put osvojio zlatnu medalju, istakao je da je disciplina u kojoj se takmičio - “postavljanje stola” bila veoma zahtjevna, a konkurencija izrazito jaka.

" Osvojena medalja mnogo mi znači, a predstavlja podsticaj i za dalje školovanje i usavršavanje. Svakako, zahvalio bih se i profesorima i direktoru koji su nam omogućili da učestvujemo na takmičenju i nesebično nam prenijeli svoja znanja i vještine" kazao je Nuculović

Bonus video: