Đačić: Graditelj fontane utekao zbog malo para

Vlasnik firme Mile Pupović tvrdi da se ne plaši najavljene tužbe, jer je radio kvalitetno i ugovor u potpunosti poštovao
58 pregleda 4 komentar(a)
fontana, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
fontana, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 30.07.2016. 18:49h

Opština Pljevlja podnijeće tužbu protiv preduzeća “Pupović elektro” iz Tivta, zbog navodnog napuštanja radova na gradskoj fontani.

Tivatsko preduzeće napustilo je izvođenje radova jer im, kako tvrde, Opština nije redovno izmirivala obveze, pa su bili primorani da potraživanja naplaćuju preko izvršitelja i blokadom računa.

Predsjednik Opštine Mirko Đačić kaže da će tužiti izvođača radova, jer je ugovorom i ta mogućnost predviđena.

“Imali smo izvođača koji je napustio radove. Objavili smo tender ponovo na osnovu cijena koje je svojevremeno ponudila tivatska firma kada je dobila posao, ali onda su svi bili nezainteresovani. Vjerovatno je i on sam ponudio to nisko, pa je zbog toga, između ostalog, utekao sa tog posla. Završili su grube radove... Nije ugodno što je izvođač napustio posao, ali ćemo ga tužiti”, rekao je on.

Đačić je istakao da je Opština morala ponovo da raspiše tender, ali da se niko nije prijavio.

“Onda smo objavili tender sa cijenama, kakve su bile u projektu kada je i prvi put nuđeno, kada je firma Pupović elektro dobila posao. Nadam se da će to motivisati izvođače radova. To smo jednom radili i sa Domom kulture”.

Vlasnik firme Mile Pupović ističe da su poslove na fontani odradili kvalitetno i da su poštovali postavljene rokove.

On kaže da se ne plaši tužbe jer je, kako tvrdi, ugovor poštovao u potpunosti.

Pupović koji je rođen u Pljevljima prije nekoliko godina je finansirao postavljanje rasvjete u naselju Komini, a učestvovao je i u nizu drugih humanitarnih aktivnosti.

Bonus video: