Dačić i Brajović: Saradnja policija uspješnija od političke

„Na gore se sigurno neće promijeniti, zato što nemamo nikakav interes da pogoršavamo veze u regionu"
1 komentar(a)
Brajović, Dačić, Foto: Klix.ba
Brajović, Dačić, Foto: Klix.ba
Ažurirano: 13.09.2012. 17:12h

Odnosi Ministarstava unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore i Srbije na zavidnom su nivou i bez spornih pitanja, a takvu saradnju potrebno je prenijeti i na politički nivo, ocijenili su resorni ministri Ivan Brajović i Ivica Dačić.Oni su učestvovali na dvodnevnoj regionalnoj ministarskoj konferenciji o kompjuterskom kriminalu koja je večeras završena u Sarajevu usvajanjem zajedničke izjave ministara.

Brajović: Borba protiv sajber kriminala znači biti korak ispred kriminalaca >>>

Dačić je crnogorskim novinarima, nakon bilateralnog susreta sa Brajovićem, kazao da je saradnja unutrašnjih organa i policija podignuta na viši nivo, u odnosnu na protekli period.„Prije deset godina te saradnje gotovo da nije bilo, što je omogućilio da se kriminalne grupe osjećaju slobodno ako jednostavno promijene državu u kojoj su počinili krivična djela“, rekao je on.

"Normalna komunikacija"Dačić je kazao da smatra da je takva situacija promijenjena i da je napravljena dobra atmosferu za buduću saradnju.„Imali smo čitav niz uspješnih akcija oko organizovanog kriminala. Sada imamo normalnu liniju komunikacije, saradnje se sprovodi po automatizmu i nema potrebe da se ti odnosi posebno uređuju“, naveo je on.

Prema riječima Dačića, odnosi srpskog i crnogorskog Ministarstva su na visokom nivou „i ne postoje sporna pitanja između tih resora“.„Ta saradnja bi trebalo da se proširi i na druge pravosudne, tužilačke i organe bezbjednosnih struktura prije svega. Volio bih kad bi isaradnja na političkom nivou bila kao ova na nivou unutrašnjih poslova“, rekao je on.Upitan šta će prvo sa premijerske pozicije preduzeti u odnosima sa Crnom Gorom, on je kazao da ne počinje ispočetka, već će samo nastaviti uspješan posao.

„Na gore se sigurno neće promijeniti, zato što nemamo nikakav interes da pogoršavamo veze u regionu"

Politika bez nostalgije

Dačić je naveo da će voditi politiku bez bilo kakve nostalgije i želje za povratak na staro. „Poštujem odluku o crnogorskoj nezavisnosti, nama su interes dobri odnosi, a svako ima način na svoj izbor. I sa drugim zemljama u regionu treba tražiti zajednički imenitelj koji nas spaja i da nam to bude snaga, a ne slabost što smo tako bliski“, zaključio je Dačić.Brajović je kazao da su odnosi dva Ministarstva podignuti nazavidan nivo.

„Povećala se sigurnost građana i ne postoje prepreke u razmjeni informacija naše dvije policije"

Bonus video: