Đačić o obnovi glavne ulice: Ovo je sramota, više nikoga ne čekamo

Lokalna uprava previše dugo čeka projekat koji se radi u organizaciji Direkcije javnih radova
96 pregleda 6 komentar(a)
Pljevlja grad, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja grad, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 04.11.2016. 20:38h

Opština Pljevlja raspisaće tender za odabir izvođača radova za uređenje glavne gradske ulice, uprkos činjenici da još nije završen projekat koji finansira Direkcija javnih radova.

„Lokalna uprava previše dugo čega projekat koji se radi u organizaciji Direkcije javnih radova. Na naša učestala pitanja - zašto konačno ne dobijemo projekat, odgovaraju nam zbog neusaglašenih stavova projektanta i revidenta. Na naša oštrija upozorenja da taj projekat treba da imamo kako bismo rekonstruisali gradsko jezgro, ostali smo bez odgovora. Dogovorio sam se sa kolegama da uradimo predračun radova i da u centralnoj gradskoj zoni uradimo sve gornje površine, odnosno da uradimo novi asfalt od mosta na Breznici do pošte, kao i nove ivičnjake i sve trotoare u bekaton pločama. Isto to smo dodali za Tršovu ulicu i došli do cifre koja ne bi bila veća od 350.000 eura“, kazao je predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić.

Kazao je da realizacija tog posla ne bi podrazumjevala promjenu instalacija.

Đačić je konstatovao da je sramota kako izgleda centralna gradska ulica.

„Smatram da se više ne može čekati i narednih dana objavićemo tender za izvođenje tih radova. Narednih dana raspisaćemo tender. U budžetu za ovu godinu za rekonstrukciju Ulice kralja Petra I opredjelili smo 750.000 eura jer smo računali da ćemo porjekat dobiti na vrijeme, nakon čega bismo objavili tender i ušli u totalnu rekonstrukciju ulice. Pošto tako nije, onda ćemo objaviti tender na 350.000. Onda možemo ući u parcijalnu rekonstrukciju”, rekao je Đačić.

Totalna rekonstrukcija Ulice kralja Petra u centru grada koštaće oko 2,7 miliona eura, a osim glavne pljevaljske ulice planira se i rekonstrukciju susjedne Tršove i Trga patrijarha Varnave.

Bonus video: