Đačić: Objasnite kako ste zaradili pare

“Šta su pomogli gradu da sad zaposlene dovode u poziciju da ne prime platu..."
121 pregleda 1 komentar(a)
TV Vijesti, Mirko Đačić, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
TV Vijesti, Mirko Đačić, Foto: TV Vijesti (Screenshot)
Ažurirano: 14.10.2015. 20:02h

Bivši članovi upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova u Pljevljima, sudskim putem došli su do novca koji im se duguje za period dok su upravljali tim kolektivima.

Iz lokalne vlasti tvrde da je prinudna naplata i isplata sudskih troškova ugrozila rad javnih preduzeća.

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić, pozvao je nekadašnje članove upravnih odbora da objasne građanima kako i zbog čega su zaradili taj novac.

"Šta su oni uradili da im lokalni putevi duguju dvije - tri hiljade. Šta su pomogli ovom gradu i građanima da bi zaposlene dovodili u poziciju da budu u riziku da li da prime platu", rekao je Đačić.

Direktor preduzeća za zaštitu i održavanje lokalnih puteva Besalet Bošković, kazao je da su trojica bivših članova Upravnog odbora Đorđije Kotlaja, Drago Peruničić i Ranko Krsmanović tužili preduzeće i da im je isplaćeno ukupno oko 5.000 eura za 15-ak mjeseci koliko nisu primali naknadu.

On je rekao da ne zna zašto prethodna uprava nije izmirivala te obaveze. Rekao je da pretpostavlja da je u pitanju bio nedostatak novca.

U Zavičajnom muzeju prinudnm putem potraživanja su naplatila četiri člana Savjeta.

Branki Stanković isplaćeno je 1.897 eura za period od prvog januara 2013. do kraja novembra prošle godine. Vukici Savić 1.265, isto toliko Mirku Ćaćiću, dok je Sanja Đondović dobila 990 eura.

U Biblioteci Stevan Samardžić dva člana Savjeta tužila su tu ustanovu zbog neizmirenih naknada - Desimir Sandić i Danko Anđelić, kojima se dugovalo po 1.200 eura.

U Galeriji Vitomir Srbljanović novac je isplaćen Slavici Tanasić i Miloradu Unkoviću, koji su tužili tu ustanovu.

Direktorica Dnevnog centra Slavica Dujović, juče nije željela da saopšti da li je i koliko članova Upravnog odbora naplatilo svoja potražiivanja.

Ona je kazala da je to politika kolektiva, upućujući novinara “Vijesti” da te podatke pokuša da dobije u lokalnoj upravi.

Bonus video: