Daković potpredsjednica Regionalne evropske komisije OIE

OIE je svjetska organizacija odgovorna za unaprjeđenje zdravlja životinja širom svijeta i prepoznata je kao referentna organizacija za uređenje trgovine životinjama i hranom životinjskog porijekla od strane Svjetske trgovinske organizacije
1254 pregleda 1 komentar(a)
Vesna Daković, Odbor Evropske regionalne komisije OIE, Foto: Ministarstvo poljoprivrede
Vesna Daković, Odbor Evropske regionalne komisije OIE, Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković imenovana je za potpredsjednicu Regionalne evropske komisije Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE).

OIE je svjetska organizacija odgovorna za unaprjeđenje zdravlja životinja širom svijeta i prepoznata je kao referentna organizacija za uređenje trgovine životinjama i hranom životinjskog porijekla od strane Svjetske trgovinske organizacije.

Regionalna komisija Evrope ima 53 zemlje članice, koje su jednoglasno Daković predložile za potpredsjednika komisije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, predlog je tajnim glasanjem potvrdila većina prisutnih delegata na generalnoj skupštini.

„Izbor Daković za potpredsjednicu tog tijela posebno je značajno i za OIE, jer je prvi put u istoriji te organizacije na funkciju izabran kandidat koji nije veterinarske struke", navodi se u saopštenju.

OIE je osnovana 1924. godine i ima 182 zemlje članice.

Aktivnosti OIE-a se sprovode preko pet regionalnih komisija.

Bonus video: