Damjanović: Kvalitetnim idejama zaslužili milione podrške

Nagradu za najuspješniju naučnicu do 30 godina dobila je saradnica u nastavi Elektrotehničkog fakulteta Slavica Tomović, dok će za naujspješnijeg naučnika starijeg od 30 otići u ruke profesora Prirodno - matematičkog fakulteta Davida Kalaja. Nagrada za najuspješniji patent ili inovativno rješenje biće uručena Darku Ivanoviću
1411 pregleda 0 komentar(a)
Sanja Damjanović, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Sanja Damjanović, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 11.12.2019. 15:02h

Ministarka nauke Sanja Damjanović dodijelila je danas sredstva od tri i po miliona eura za 32 stipendije, grantove i nagrade.

Sanja Damjanović
Sanja Damjanović(Foto: Luka Zeković)

"Želimo da podijelimo radost sa onima koji su kvalitetnim idejama i projektima zaslužili da dobiju sredstva za njihovu realizaciju i da na taj način budu među značajnim akterima razvoja naše države. Zato je na njima i velika odgovornost koju će, nadam se, na pravi način da nose"” kazala je ministarka u Vili Gorica.

Stipendije je dobilo 17 mladih istraživača, kao i najbolji naučnik ispod 30 i stariji od 30 godina i nagradu za najuspješniji patent.

nagrade Ministarstvov nauke
Dobitnici nagrada(Foto: Luka Zeković)

Nagradu za najuspješniju naučnicu do 30 godina dobila je saradnica u nastavi Elektrotehničkog fakulteta Slavica Tomović, dok će za naujspješnijeg naučnika starijeg od 30 otići u ruke profesora Prirodno - matematičkog fakulteta Davida Kalaja.

Nagrada za najuspješniji patent ili inovativno rješenje biće uručena Darku Ivanoviću.

Takođe je dodijeljeno osam grantova za inovativne projekte.

Dodijeljena su i dva granta za centre izvrsnosti i još dva za strateško partnerstvo programa za inovativne start upove.

Stipedije mladim istraživačima uručio je premijer Duško Marković, dok je ostale uručila ministarka nauke.

Svečanosti u Vili Gorica prisustvovali su, između ostalih, bivši predsjednik Filip Vujanović, predsjednica Vhovnog suda Vesna Medenica, predsjednik Skupštine Ivan Brajović i mnogi drugi.

Bonus video: