Damjanović učestvovala na Međunarodnom kongresu u Rimu

Damjanović će sjutra boraviti u CERN-u, u Ženevi gdje će potpisati Memorandum o razumijevanju kojim se uspostavlja Program saradnje Međunarodne grupe za promociju fizike čestica (IPPOG)
382 pregleda 0 komentar(a)
Damjanović u Rimu, Foto: Ministarstvo nauke
Damjanović u Rimu, Foto: Ministarstvo nauke

Ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, učestvovala je danas na Međunarodnom kongresu za klinički inženjering i medicinske tehnologije koji se održava u Rimu 21. i 22. oktobra, saopšteno je iz Ministarstva.

"Treći po redu Međunarodni kongres okupio je vrhunske svjetske stručnjake u oblasti biomedicine, kliničkog inženjeringa, naučne i akademske zajednice, predstavnike Vlada, Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), kao i relevantne učesnike iz medicinsko-tehnološke industrije. U okviru panel sesije "Upravljanje medicinskom opremom", koju organizuje Međunarodna zajednica za fiziku i inženjerske nauke u medicini (IUPESM), ministarka Damjanović održala je prezentaciju na temu SEEIIST projekta sa posebnim naglaskom na najsavremenijim tehnologijama u liječenju različitih vrsta kancera hadronskom terapijom i upotrebom širkog spektra težih jona i karbona", kazali su iz Ministarstva,

Damjanović će sjutra boraviti u CERN-u, u Ženevi gdje će potpisati Memorandum o razumijevanju kojim se uspostavlja Program saradnje Međunarodne grupe za promociju fizike čestica (IPPOG).

Bonus video: