Dan Hristovog vaskrsenja se u porodici Mrdak obilježeva generacijama

"Postim čitav post vaskršnji i član sam crkvenog hora i to predstavlja za mene veliki značaj pošto idemo u crkvu,pjevamo i liturgija se služi", navela je kćerka Jovana
172 pregleda 0 komentar(a)
Porodica Mrdak, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Porodica Mrdak, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 16.04.2017. 19:00h

U porodici Mrdak posebno je svečano na Vaskrs. Dan Hristovog vaskrsenja u ovoj porodici kako kažu obilježava se generacijama unazad.Zato Slavko i Violeta tu tradiciju žele da prenesu i na svoju djecu.

"Proslavu Vaskrsa sam naslijedio od oca,prenosim na svoju djecu koja će nadam se i na svoju djecu prenijeti tako da uživamo u proslavi Vaskrsa jer to je jedan veoma poseban dan za sve nas", kaže otac Slavko.

Najradosnijem hrišćanskom prazniku prethodi vaskršnji post koji traje sedam nedjelja.

"Postim čitav post vaskršnji i član sam crkvenog hora i to predstavlja za mene veliki značaj pošto idemo u crkvu,pjevamo i liturgija se služi", navela je kćerka Jovana.

Po običaju na vaskršnje jutro ukućani se umivaju vodom u koju je potopljen zdravac ,bosiljak i crveno jaje . Na Vaskrs se prvo jede kuvano vaskršnje jaje koje je simbol obnavljanja prirode I života.Kucanje jajima uz praznični pozdrav predstavlja veliku radost ,posebno za djecu.

Bonus video: