Dan: Ljiljana Stijepović potrošila 215 hiljada koje nije prijavila - Vijesti.me
supruga slavoljuba stijepovića nepoznatim novcem platila vrijednu imovinu

Dan: Ljiljana Stijepović potrošila 215 hiljada koje nije prijavila

Za kupovinu luksuznog automobila, stana i dvije garaže potrošeno preko 200 hiljada eura kojih nema u prijavljenim podacima

Bračni par Stijepović (arhiva)
Bračni par Stijepović (arhiva) (Foto: Savo Prelević)

Ljiljana Stijepović supruga Slavoljuba Stijepovića, koji se sumnjiči za pranje novca, na kupovinu nekretnina i vozila je, prema podacima istraživačkog centra MANS-a, potrošila 215.000 eura koji nisu prijavljeni u imovinskom kartonu njenog supruga.

Kako piše Dan, prema fakturi do koje je MANS došao Stijepovićeva je početkom 2013. godine potrošila skoro 39.000 eura na kupovinu automobila "audi Q3".

U izvještajima o prigodima i imovini za tu godinu Slavoljub Stijepović je prijavio novo auto ali ne i porijeklo novca kojim je kupljen. Porodica Stijepović po podacima te godine nije imala ušteđevinu niti su prijavili kredit kojim bi se mogla opravdati kupovina automobila, te da su ukupni prihodi porodice bili oko 20.000 eura, piše Dan.

Danu je iz kabineta predsjednika Mila Đukanovića čiji je Stijepović generalni sekretar odgovoreno da je volzilo "plaćeno iz redovnih prihoda porodičnog domaćinstva" i to u nekoliko rata.

Dokumentacija MANS-a pokazuje da bračni par Stijepović živi u stanu u Podgorici koji je plaćen 145.000 eura. Dan navodi da je kupoproidajni ugovor zaključen 2005. godine kad je Stijepovićeva uplatila 50.000 eura dok je ostatak isplaćen u nekoliko rada do kraja 2008. godine. Za stan je Ljiljana Stijepović potrošila i 30.000 eura na kupovinu dva parking mjesta u podzemnoj garaži.


Vidi sve komentare