Dan opštine Bar: Obećali olimpijski bazen

Čelni ljudi lokalne vlasti u Baru se na svečanoj sjednici pohvalili da je u 2012. uloženo 23 miliona eura, i najavili nove investicije
175 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2012. 21:20h

Svečanom sjednicom Skupštine opštine i nizom prigodnih događaja Bar je proslavio Dan opštine.

Pozdravljajući brojne zvanice iz zemlje i inostranstva, sa predsjednikom države Filipom Vujanovićem na čelu, potpredsjednik Opštine Bar Dragan Simović kazao je da se Bar danas sa ponosom i zahvalnošću sjeća onih koji su dali značajan doprinos za našu slobodu, kao i onih koji su godinama predano gradili i razvijali grad.

TV Vijesti, Ana Manojlović

"Bez obzira na ekonomsku krizu koja nije zaobišla ni našu opštinu, ova godina, kao i prethodna, ostaće upamćena po realizaciji nekoliko projekata koje su Barani čekali decenijama. Završena je izgradnja OŠ 'Anto Đedović' koja je sada jedan od najmodernijih objekata ove vrste u našoj zemlji, II faze regionalnog vodovoda od tunela Ćafe do granice sa opštinom Ulcinj, regionalne sanitarne deponije za Bar i Ulcinj, bulevara na ulasku u Bar, a u zaleđu plaže Val maslina izgrađena je kompletna komunalna infrastruktura. Ukupna vrijednost ovih investicija je 23 miliona eura, a dijelom su realizovane u saradnji sa Vladom", rekao je Simović.

On je dodao da je u Baru u završnoj fazi izgradnja 380 stanova solidarnosti za koje je Opština ustupila bez naknade zemljište i oslobodila ih plaćanja komunalija, da je u saradnji sa ZZZCG zaposleno 150 mladih, visokoobrazovanih ljudi, te da je u vrijeme krize posebna pažnja posvećena građanima u stanju socijalne potrebe.

Simović je ukazao da je minula turistička sezona bila „svakako najbolja u posljednje vrijeme“ i zahvalio Vladi, državnim organima i institucijama, međunarodnim organizacijama, odbornicima, nevladinom sektoru i medijima na izuzetnoj saradnji u proteklom periodu.

"I ubuduće ćemo nastaviti da stvaramo povoljan ambijent za razvoj preduzetništva i privlačenje domaćih i stranih investicija, jer je to jedini garant ubrzanog ekonomskog razvoja. Za 2013. smo planirali nekoliko investicija od velikog značaja - počinje izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa 45 km mreže novcem iz kredita KfW banke, a projekat će biti fazno realizovan u naredne tri godine.

Počinjemo gradnju zatvorenog olimpijskog bazena krajem sljedeće godine, rekonstruisaćemo Dom kulture. Završetkom javnog poziva za prodaju i valorizaciju zaleđa Kraljičine plaže, izmjenom i dopunom DUP-a Maljevik i usvajanjem državne studije lokacije 'Marina', stvaraju se preduslovi za početak realizacije ovih, za nas veoma važnih, projekata", rekao je, pored ostalog, zvanicama potpredsjednik Opštine Dragan Simović.

Predsjednik Opštine Žarko Pavićević nije prisustvovao sjednici SO zbog smrtnog slučaja u porodici. Zvanice je pozdravila i predsjednica SO Branka Nikezić. U programu su nastupili sopran Aleksandra Vojvodić-Jovović koja je otpjevala himnu, violinistkinja Dina Kukalj i glumica Kristina Stevović.

Program proslave otvoren je ujutro polaganjem cvijeća SUBNOR-a i Opštine u Spomen-domu Doma revolucije. U galeriji “Velimir A. Leković” sinoć je otvorena izložba-legat radova Uroša Toškovića koji je Baru poklonio čuveni beogradski galerista Momčilo-Moša Todorović, dok je u Domu kulture održan koncert barske etno-grupe “Zora”.

Galerija

Bonus video: