Danas je 27 godina od proglašenja Crne Gore za ekološku državu

U deklaraciji je bilo definisano strateško opredeljenje te zemlje da usvaja i primenjuje najviše standarde i norme iz oblasti zaštite životne sredine, očuvanja prirode i ekonomskog razvoja na principima ekološki održivog sistema
649 pregleda 4 komentar(a)
Crno jezero, Foto: Shutterstock
Crno jezero, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.09.2018. 10:12h

Crna Gora obeljižava danas 27 godine od proglašenja za ekološku državu.

Deklaracija o ekološkoj državi Crnoj Gori usvojena je na sjednici republičkog parlamenta koja je održana na otvorenom na Žabljaku 20. septembra 1991.

U deklaraciji je bilo definisano strateško opredeljenje te zemlje da usvaja i primenjuje najviše standarde i norme iz oblasti zaštite životne sredine, očuvanja prirode i ekonomskog razvoja na principima ekološki održivog sistema.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma kazali su da je Crna Gora opedijeljena da se razvija kao ekološka država i istrajna je u svom ekološkom pravcu.

Ekološki pokret Ozon pozvao je sve građane ekološke države Crne Gore da, koristeći prava garantovana Ustavom, zakonima i potvrđenim međunarodnim ugovorima, sačuvaju tu najbolju razvojnu šansu, ugroženu višedecenisjkim pogrešnim politikama i neefikasnim radom sve tri grane vlasti.

Bonus video: