Danilović uručio nagrade najboljim službenicima MUP-a - Vijesti.me
POLICAJCI IZOSTALI SA DODJELE NAGRADA

Danilović uručio nagrade najboljim službenicima MUP-a

Danilović je poručio da neće dozvoliti da menadžment Uprave policije vodi rat sa ministrom unutrašnjih poslova „preko leđa“ onih koje su neposredni rukovodioci predložili za nagradu

Ministar unutrašnjih poslova, Goran Danilović, uručio je danas nagrade za deset najboljih službenika u tom resoru povodom 2. oktobra - Dana unutrašnjih poslova.

Nagrade je dobio i 21 pripadnik Uprave policije, ali ih oni nijesu danas primili.

„Žao mi je što danas sa nama nijesu nagrađeni policajci. Ali sasvim sigurno, bez obzira na to šta je razlog, naređenje da ne dođu ili pogrešno obavještenje, meni je sasvim svejedno, mislim da su to nedostojne stvari za komentarisanje“, kazao je Danilović na svečanosti povodom dodjele nagrada.

Goran Danilović, MUP, nagrade
Goran Danilović, MUP, nagrade

On je poručio da neće dozvoliti da menadžment Uprave policije vodi rat sa ministrom unutrašnjih poslova „preko leđa“ onih koje su neposredni rukovodioci predložili za nagradu.

„Ti službenici su podjednako vrijedni kao i oni koji su danas ovdje. Ja sam srećan što Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ima ogroman broj profesionalanca koje politika ne interesuje i koji razumiju da su ministri i menadžmenti prolazni“, rekao je Danilović.

On je ocijenio da je "ključ ljutne" to što ministar unutrašnjih poslova na dodjelu nagrada nije pozvao menadžment Uprave policije ili direktora.

„Nijesu nagrađeni, zbog toga nijesam pozvao nikog iz tog tima. Ali ću ih pozvati tamo gdje se ne dijele nagrade. To su pravila i oko toga nema ljutne“, smatra Danilović.

Na pitanje da li je očekivao da pripadnici Uprave policije ne dođu na dodjelu nagrada, Danilović je odgovorio potvrdno.

„Moram priznati da sam očekivao, jer nije ni malo originalno. Moram priznati da mi je žao što neko nije imao hrabrosti da javno kaže tim ljudima da nije trebalo da dođu nego im je poslao poruku da je odložena ceremonija i da će nagrade biti uručene drugi put“, dodao je Danilović.

On je 2. oktobar čestitao svim pripadnicima MUP-a i Uprave policije uz nadu da će svaki sljedeći praznik biti bolji i da će biti više nagrađivanih.

Danilović je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da vrati dostojanstvo policajcima i učini da oni budu ugledniji od kriminalaca u svom kraju.