Darko Mališić: Otkud buka i prašina, Separacija ne radi zimi

“S obzirom na to da preduzeće koje se bavi separacijom šljunka i proizvodnjom betona ne radi zimi - kako onda može smetati buka i prašina u gradu koji je okovan snijegom i ledom?!?"
119 pregleda 3 komentar(a)
Separacija, Foto: Tufik Softić
Separacija, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 17.01.2017. 19:10h

Bivši predsjednik Mjesne zajednice Park i načelnik katastra u Beranama Darko Mališić reagovao je na tekst “ne možemo da živimo od buke i prašine”, objavljen 10. januara.

Reagujući na zahtjev mještana da se hitno izmjesti pogon separacije iz betonjerke iz centra grada, Mališić je saopštio da je tekst “pun netačnosti i tendecioznisti”.

“S obzirom na to da preduzeće koje se bavi separacijom šljunka i proizvodnjom betona ne radi zimi - kako onda može smetati buka i prašina u gradu koji je okovan snijegom i ledom?!?

Inače, postrojenje 'Separacija' je izgrađeno prije 40 godina na ugroženom prostoru po grad - na 'makvi ' pored Lima, koje je bilo izloženo stalnim poplavama, a na istoj je koti sa centrom grada. Zemljište pored "makve' je izuzela Opština iz posjeda drugim vlasnicima, a ne Mujevićima (koji su imali u posjedu samo kućicu od 45 m2 i bašticu od 135 m2) - što Savjet MZ zna jer su nebrojeno puta to provjeravali pred državnim organima.

Kao dugogodišnji predsjednik Savjeta MZ Park (do 2014) čiji dio bašte sa južne strane izlazi na Separaciju, uspio sam u aktivnosti da vlasnik 'Separacije' zatraži izmještanje i taj zahtjev je u skupštinskoj prpceduri od 2012.godine. S obzirom na to da su članovi Savjeta MZ Park Petar Joksimović, odbornik SNP-a, a Marko Lakević sekretar Sekretarijata za planiranje uređenja pristora - zašto ne predlože Skupštini usvajanje odluke o izmještanju 'Separacije'?

Umjesto toga prezentuju peticiju iz prošle godine koju su potpisivali članovi njihovih porodica, zaposleni u Opštini Berane (funkcioneri, službenici, čak kafe kuvarice i portiri) i njihovi simpatizeri... Dakle, oni koji ne žive u ovoj zoni, pa čak i oni koji nisu stanovnici MZ Park!?!

Ovo više liči na pokušaj skretanja pažnje sa gorućih problema koji tište nas građane pod ovom lokalnom samoupravom, nego na informaciju za širu javnost”.

Odgovor novinara u sjutrašnjem izdanju

Bonus video: