Davidović hoće da obnovi hotel Admiral

"Admiral Montenegro" namjerava da rekonstruiše "Admiral" koji će ostati hotel, ali da mu je potrebna sveobuhvatna promjena jer je u lošem stanju
662 pregleda 3 komentar(a)
hotel Admiral, Foto: Vuk Lajović
hotel Admiral, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.04.2017. 06:29h

Kompanija "Admiral Montenegro", nikšićkog biznismena Miodraga Dake Davidovića, predala je opštinskom Sekretarijatu za urbanizama zahtjev za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova za rekonstrukciju hotela "Admiral" na glavnom gradskom bulevaru u Budvi.

Davidovićev "Neksan" prije godinu je kupio budvansku firmu, a sa njom i hotel od ruske "Metropol grupe" za šta je, kako se nezvanično pominjalo, platio 1,8 miliona eura. Hotel je tokom ljeta radio, ali je od nekada najluksuznijeg budvanskog hotela sada znatno propao i zadovoljava standard od najviše tri zvjezdice. Spekuliše se i da je Davidović spreman da ga proda.

Davidović je ranije "Vijestima" kazao da namjerava da rekonstrušiše „Admiral“ koji će ostati hotel, ali da mu je potrebna sveobuhvatna promjena jer je u lošem stanju.

Aktulenim planskim dokumentima na parceli gdje se nalazi „Admiral“ ucrtana je višespratna građevina.

Svih prethodnih godina Rusi, čija je kompanija i vlasnik ostrva Sveti Marko, nijesu ulagali u „Admiral“ koji je tako gubio svoju ekskluzivnost.

Tik uz Admiral, Davidović je prije nekoliko godina izgradio luksuznu stambenu zgradu, tako da se njegova parcela graniči sa „Admiralom“, odnosno dijeli ih pješačka staza.

Metropol grupa je prije deceniju kupila poznatu beogradsku agenciju "Putnik" za 40 miliona eura.

Ubrzo su Rusi odlučili da svoj biznis prošire i na Crnu Goru, i kuili su “Admiral” od beogradskog biznismena i nekadašjeg visokog funkcionera JUL-a Nenada Đorđevića. To se dogodilo u vrijeme kada Đorđević rasprodavao svoju imovinu u Crnoj Gori.

Nakon što je kontroverznom srpskom bizsnimenu Stanku Subotiću Canetu prodao tri hektara zemlje na ostrvu Sveti Nikola za 20 miliona eura, Đorđević je prodao i hotel Admiral.

Subotić je nedavno, za 24 miliona, prodao ostrvo naturalizovanom Crnogorcu, odbjeglom tajlandskom premijeru Taksinu Šinavatri.

Ipak, svih prethodnih godina, od kada su ga krajem novembra 2007. godine kupili, Rusi praktično ništa nijesu uložili u rekonstrukciju, zbog čega je "Admiral" izgubio na ekskluzivnosti.

Bonus video: