Dekan Arhitektonskog fakulteta i rumunski ambasador o jačanju saradnje

Rumunski ambasador, i sam arhitekta, iskazao je svoju spremnost za direktnim učešćem i pružanjem stručne pomoći na nivou Univerziteta
325 pregleda 0 komentar(a)
Ferdinand Nogi, Svetislav Popović, Foto: Arhitektonski fakultet
Ferdinand Nogi, Svetislav Popović, Foto: Arhitektonski fakultet
Ažurirano: 03.11.2014. 08:11h

VD dekana Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, Svetislav Popović, primio je u četvrtak u posjetu ambasadora Rumunije u Crnoj Gori, Ferdinanda Nogija.

Tom prilikom su razgovarali o mogućnosti saradnje kroz povezivanje Arhitektonskog fakulteta u Bukureštu i Podgorici, te osnaživanju mobilnosti studenata i profesora kroz razne studijske posjete, razmjene mišljenja i iskustva i organizovanje zajedničkih projekata, navodi se u saopštenju.

Ambasador je podsjetio na stipendije rumunske vlade za studiranje u toj zemlji.

Popović je predložio da bliža saradnja može biti ostvarena kroz projekte rada na temu rumunske arhitekture i organizovanje radionica na razne teme u oblasti arhitekture i planiranje njene budućnosti u toku evropskih integracija. Rumunski ambasador, i sam arhitekta, iskazao je svoju spremnost za direktnim učešćem i pružanjem stručne pomoći na nivou Univerziteta.

Na iste teme će se govoriti na radionicama i susretima sa studentima i profesorima tokom organizovanja dana otvorenih vrata Rumunske ambasade obilježavanjem 1.decembra Dana državnosti Rumunije.

Bonus video: