Đeljošaj: Tražiću izmijenu odluke o zabrani izlaska u dvorište kuće

Đeljošaj je rekao da je Opština Tuzi dobila naredbu od Uprave policije da građani ne mogu ni ispred kuće da izlaze i dodao da je već postavio obavještenje o poštovanju te naredbu
15142 pregleda 6 komentar(a)
Danas u Tuzima, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Danas u Tuzima, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj zatražio je od Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti (NKT) da izmijeni odluku o zabrani izlaska u dvorište, kako bi građani koji imaju stoku, mogli da nastave da se brinu o njoj.

Đeljošaj je rekao agenciji MINA da je Opština dobila naredbu od Uprave policije da građani ne mogu ni ispred kuće da izlaze i dodao da je već postavio obavještenje o poštovanju te naredbu.

"Obratiću se NKT-u sa zahtjevom da možda u nekim ruralnim djelovima to drugačije organizuju", istakao je Đeljošaj.

On smatra da tu mjeru treba promijeniti, jer ne djeluje isto na građane koji žive u ruralnim djelovima i onima koji žive u zgradama.

"Ljudi koji žive u kućama i koji imaju dvorište, imaju potrebe da se bave poljoprivredom i obavezu da nahrane stoku, jer oni od toga žive", istakao je Đeljošoj.

Kako je naglasio, nada se da će se ta odluka do kraja dana promijeniti.

Govoreći o trenutnoj situaciju u Tuzima, Đeljošaj je kazao da mirna i da se poštuju uvede mjere Vlade i kriznog štaba.

Kako je istakao, volonteri su na terenu, a dio paketa koji su dobili od Vlade su podijeljeni.

"Čekamo da se završe pakovanje ostalih pakete, pa da to i preuzmemo, a tokom dana ćemo uspjeti da podijelimo oko hiljadu paketa“, naveo je Đeljošaj.

Prema njegovim riječima, cilj je da se dođe do svakog doma kako bi svi dobili osnovne životne namirnice.

Đeljošaj je dodao da njihovi call centri primaju pozive građana kojima su potrebna određene medicinska sredstva, a volonteri su već počeli sa njihovom isporukom.

"S obzirom na to da imamo veliki broj poziva, mislim da smo zajedno sa volonterima i koordinatorima u mjesnim zajednicama uspjeli da odgovorimo na sve te pozive", pojasnio je Đeljošaj.

On je još jednom napomenuo da je situacija pod kontrolom i da svi treba da nastave u tom pravcu da se ponašaju i djeluju.

Bonus video: