Deloik i Liješević: Glendžu DPS četiri godine držao na izmišljenom radnom mjestu

U firmu ga je doveo DPS, kao što je i mene i direktora Liješevića. U međuvremenu smo mi ostali gdje jesmo, što se tiče politike, a taj čovjek je promijenio sedam – osam partija u međuvremenu"
260 pregleda 5 komentar(a)
Ante Deloik, Dragan Liješević, Foto: Vuk Lajović
Ante Deloik, Dragan Liješević, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.07.2016. 14:06h

Predsjednik Odbora direktora i izvršni direktor "Parking servisa" Ante Deloik i Dragan Liješević odbacili su optužbe predstavnika opozcije u bordu direktora Radomira Glendže, da ga opstruišu, tvrdeći da je on u konfliktu interesa jer osam godina radi u tom preduzeću i to na mjestu koje je nepostojeće.

Oni su ustvrdili da su očekivali da će Glendža krenuti sa hajkom na preduzeće, zbog čega su upoznali Agenciju o konfliktu interesa, korodinatoru koji raspoređuje opozione kadrove u preduzećima, potpredsjednika Vlade Duška Markovića, predsjednika Opštine Srđu Popovića, da on ne budu imenovan u odbor direktora.

"Za mene je jako logično i moralno da taj čovjek ne dođe u odbor direktora, već neka osoba koja nije radila i koja ne vodi sudske procese protiv firme. Glendža je u konfliktu interesa. Znali smo da će se sve iskomplikovati jer ako se ovako nastavi, jednostavno ćemo doći u sitciju da blokiramo rad preduzeća. Štampa će se zabavljati na naš račun, a naši radnici će biti prinuđeni usmjeto svakdonevnih obaveza, tokom ljeta da dostvaljaju papire, na pitanja Glendže", kazao je Deloik.

On je napomenio da je Glendža zbog povreda radnih obaveza, odlukom disciplinske komisije udaljen sa posla.

"Vode se protiv njega dva sudska procesa. Prvo ja zbog uvreda i netačnih podataka koje je iznio u medijima. Drugi postupak, zbog povrede radnih obaveza. Z taj postupak, koji je dva puta vraćan na osnovi sud u Kotoru, sada se čeka na našu žalbu konačna odluka Vrhovnog suda. Za sve vrijeme Glendža uredno prima platu, a ne dolazi na posao, sem što po medijma nastupa. Sa posla nije udaljen zbog pisanja u medijima, jer to radi već godinama unazad, već zbog teže povrede radne dužnosti", kazao je Deloik.

Prema njegovim riječima trebali bi mediji da pitaju kako je Glendža došao u Parking servis da radi.

"On je prvi radni odnos stekao 21. jula 2008, kao šef garaže u Rafailovićima. Ta garaža je u našem posjedu bila svega šest dana, a on je uredno primao platu do 2012. godine, kada je otvorena garaža u TQ Plaza. Imao je izmišljeno radno mjest. U firmu ga je doveo DPS, kao što je i mene i direktora Liješevića. U međuvremenu smo mi ostali gdje jesmo, što se tiče politike, a taj čovjek je promijenio sedam – osam partija u međuvremenu. Zadnja partija koja ga je delegirala je Demos u odbor direktora", kazao je Delok i naglasio da predsjednik Borda direktora ne može ništa ukrasti u preduzeću, kada je u pitanju političko tijeo, koje ne potpisuje ni jedna dokument osim opštih akatan i zapisnika.

Odgovorajući na optužbe Glendža da mu nijesu dostavljene tražene informacije, Deloik, je kazao da je jek sezone tokom koje parking servis ubira 90 odsto svojih prihoda, te da su svi radnici angažovani na svojim zadacima.

"Ti radnici su opterećeni zbog sezone, i djelom su i na odmorima. Odbor je politički kolektivni organ, koji se sastaje zbog donošenje određenih akata. Teško je organizovati sve i pripremi radni materijal, jer i ti ljudi su na odmorima, imaju obaveze. Niko nije opstruirao, već sam sjednicu organizovao u najkraćem roku. Glendža nije došao u ovu firmu da brani interes preduzeća, već da napravi haos. Da napravi probleme i upozna što je nemoguće javnost sa nekim izmišljotinama", kazao je Deloik.

On je kazao da je i juče dobio zahtjev od Glendže da u roku dva dan organizuje sjednicu Borda direktora, što je nemoguće.

Direktor Liješević je odbacio navode Glendže o izdatim 307 propsunica za parkirališta bez dokumenata, navodeći da su sve podatke o propusnicama, broju zapolenih pomoćim radnicima, imovini dostavili Glendži, koje on "da li namjerno ili ne pogrešno tumačio".

Bonus video: