Demokrate: Građani u Baru dokazali da je sloga poraz svakom diktatoru

"Ožiljci nažalost ostaju, ali nema borbe kroz istoriju koja nije ostavljala ožiljke i posledice. Ni stresovi i traume, ni razne prijave, krivične ili prekršajne upućene građanima koji su protestovali, odnosno tužbe kao u slučaju odbornika Demokrata, ne mogu poništiti dane kad su barani gazili silu a pobjeđivali nepravdu!", dodaje se u saopštenju
926 pregleda 2 komentar(a)
Čempresi Bar, Foto: Građanska inicijativa, Građanska inicijativa
Čempresi Bar, Foto: Građanska inicijativa, Građanska inicijativa

"Kada se tog 17.januara 2019. godine izvršio masakar nad višeljetnjim stablima u dvorištu gimnazije, i dok su u tim momentima vlastodršci iz opštine i ministarstva prosvjete zadovoljno trljali ruke zbog samo na izgled očitog poraza "više desetina politički izmanipulisanih građana" kako su ih tada zvali, a njihove nesumnjive pobjede, ti "buntovnici" ti "protivnici režima" ti Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati, stari, mladi, radnici, doktori, studenti, gimnazijalci i drugi su baš u tim momentima dok su šege kidale koru na stablima u koje niko nije decenijama ni ekser zakucao, shvatali da je borba tek počela!", saopšteno je iz OO Demokrata iz Bara, godinu dana nakon sječe čempresa u tom gradu.

"U dobro zbijenim redovima, u narednim danima cijeli grad je bio na nogama. Masovne i mirne šetnje, okupljanja, akcije i protesti pokazali su da je svaka vlast pa i ova trodecenijska, diktatorska - itekakako ranjiva i da je sloga poraz svakom diktatoru", saopšteno je iz Demokrata.

Dodaju da ipak, vlast nije zaboravila, uvrijeđena i poput svake diktatorske i ova odnarođena se sveti.

"Sa vrtićem na novoj lokaciji se ne žuri, sa obnovom parka i uređenjem dvorišta, ukoliko zanemarimo onu marketinšku i jeftinu akciju ministra Janovića od prije više mjeseci, kada je sa sve brendiranim majcama posadio nekoliko čempresa, se takođe ne žuri i sve to liči kao što rekosmo na pravu malu osvetu uvrijeđenih i pobjeđenih vlastodršaca iz Bara i Podgorice", navodi se u saopštenju.

"Ožiljci nažalost ostaju, ali nema borbe kroz istoriju koja nije ostavljala ožiljke i posledice. Ni stresovi i traume, ni razne prijave, krivične ili prekršajne upućene građanima koji su protestovali, odnosno tužbe kao u slučaju odbornika Demokrata, ne mogu poništiti dane kad su Barani gazili silu a pobjeđivali nepravdu!", dodaje se u saopštenju.

"Ti dani ostaju svijetli primjer crnogorske istorije kako se mirno, dostojanstveno i složno ispravljala nepravda", saopštili su iz Demokrata.

"Pozivamo još jednom, kao što pozivaju i svi građani koji vole svoj grad da vlast državna kao i lokalna što prije uredi dvorište i da što prije završe sve procedure potrebne za izgradnju vrtića na novoj lokaciji.", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: