Demokrate HN: DPS zasmijeva građane umjesto da se raduju napretku grada

Ono što je posebno smiješno, smatraju Demokrate, jeste briga DPS za problem surlaša jer dok su oni vršili vlast u prošloj godini uopšte budžetom nisu planirali posebna sredstva za tu namjenu
54 pregleda 3 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.01.2018. 19:37h

Zaista je smiješno kada neko poput Demokratske partije socijalista ima smjelosti da napiše kako je uništen park Boka za vrijeme novogodišnjih praznika, kako je Novu godinu obilježila slaba posjećenost i nazovu čovjeka koji je jedan od najboljih kantautora u regionu i koji sa ponosom svugdje ističe da je rođeni Novljanin „izvjesnim Georgievim“, navode iz hercegnovskog odbora Demokratske Crne Gore.

Iz DPS-a su ranije kazali kako smatraju da su podaci o posjeti tokom praznika frizirani, kako bi se “sakrila tužna slika” u parku koji je, kako kažu, uništen.

Samo ovo je dovoljno, smatraju Demokrate, da nijedan građanin ne povjeruje u istinitost bilo kojeg njihovog saopštenja, jer su, kako tvrde, svi imali priliku da vide i konstatuju jednu od najboljih organizacija dočeka Nove godine u posljednje vrijeme, koja je u Herceg Novi dovela veliki broj turista, a park Boka se pokazao kao idealno mjesto za organizaciju ovakvih događaja.

"Dolaskom nove i odgovorne vlasti, park Boka je nakon više decenija stagnacije i propadanaja uređen i redovno održavan i na tom mjestu su organizovana za ovo kratko vrijeme tri značajna i veoma posjećena događaja – dolazak relikvije tijela Sv. Leopolda Mandića, koncert Aleksandre Radović i doček Nove godine, gdje je za to vrijeme kroz isti prošlo na desetine hiljada posjetilaca. I umjesto da i gospoda iz DPS-a budu ponosna na sve ovo što smo za kratko vrijeme uspjeli da učinimo, jer je, valjda, i njima u interesu da njihov grad napreduje i da život u njemu ide iz dana u dan uzlaznom putanjom, oni se bave politikanstvom i zasmijavaju građane," ističu Demokrate.

Međutim, ono što je posebno smiješno, smatraju Demokrate, jeste briga DPS za problem surlaša i, kako kažu u toj partiji, malo sredstava koja su planirana budžetom Opštine za 2018. godinu, a dok su oni vršili vlast u prošloj godini uopšte budžetom za prethodnu godinu nisu planirali posebna sredstva za tu namjenu. Sada su ona, dodaju Demokrate, jasno pozicionirana u budžutu i nova vlast će za tu namjenu potrošiti onoliko sredstava koliko bude potrebno, bez obzira na planirana sredstva.

"Najsmješnije je to što oni koji su za nešto više od dvije godine zaposlili oko 170 ljudi i ostavili milonske dugove i probleme imaju smjelosti da novoj vlasti nešto prigovaraju, koja je za ovaj kratak period uradila duplo više nego oni za sve vrijeme vršenja vlasti i pored svih naslijeđenih problema i katastrofalnog stanja koje smo zatekli prilikom preuzimanja vlasti. Tu im je i odgovor na pitanje gdje je predsjednik opštine, koji sa saradnicima svakodnevno ulaže nadljudske napore kako bi prvo sanirao sve posljedice nakon njihove pohare, i paralelno završavao razvojne projekte i planove za budućnost grada," navode Demokrate.

Iz te partije kažu da su svjesni da DPS u Novom najviše uzbuđuje to što nova demokratska vlast funkcioniše odlično i što svojim dobro poznatim metodama, kako tvrde Demokrate, više ne mogu da utiču na izbornu volju građana, kao što su to radili u prethodnom periodu.

"Gospodo, što prije shvatite da ste politička prošlost u Novom, a uskoro i Crnoj Gori, lakše ćete podnijeti sve poraze koji su pred vama," zaključuju iz hercegnovskom odboru Demokrata.

Bonus video: