Demokrate osudile postupak direktora budvanskog Vodovoda

"Ovdje smo došli da bismo radili i borili se za promjene u korist javnog interesa, a sve što odudara od onog zbog čega su nam građani dali povjerenje naići će na našu javnu i nedvosmislenu osudu. Tako je i u konkretnom slučaju"
88 pregleda 21 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.02.2018. 20:19h

Opštinski odbor Demokrata Budva osudio je postupak direktora budvanskog Vodovoda Vladimira Vujovića, koji je službeno vozilo parkirao na zelenoj površini ispod bilborda, nedaleko od zgrade Vodovoda.

U reagovanju na saopštenje DPS-a, Demokrate su navele da će se sa osudom "takvog ponašanja javnih funkcionera" složiti svaki građanin, bez obzira kojoj političkoj opciji pripada.

Iz budvanskog DPS-a su u saopštenju naveli da je "najnovija Vujovićeva bahatost, očigledna posljedica nekažnjavanja njegovog prethodnog neprimjerenog ponašanja".

"Međutim, imamo veliki problem kada ta osuda dolazi od vašeg političkog subjekta, subjekta koji može držati malu školu zloupotrebe opštinskih i državnih resursa u stranačke i lične svrhe. Voljeli bismo da ste ovako odreagovali ka centrali vaše stranke, ili jednoj od frakcija vaše stranke, baš ovih dana kada smo svi bili svjedoci zloupotrebe službenih vozila na dan izbora u Beranama i Ulcinju. Ili prije toga na Cetinju i Mojkovcu. O Budvi i oktobru 2016. godine da i ne govorimo. Inicirajte smjene odgovornih ili makar javno osudite takvo ponašanje pa onda kritikujte druge. Međutim, znamo da za to nijeste kadri i da nijeste tako nešto smjeli uraditi,te da ste i ovo saopštenje brzopleto napisali i poslali, pa se sada kajete", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaje se da se "brzopletost ogleda i u tome što u svom saopštenju pitali predsjednika Opštine, Dragana Krapovića, šta je uradio povodom konkretnog slučaja".

"Niste provjerili da preduzećima kojima je osnivač opština upravljaju Bordovi direktora i da jedino oni imenuju i razriješavaju direktore, kao i da jedino oni formiraju disciplinsku komisiju, u slučaju pokretanja disciplinske odgovornosti. Vi čas zamjerate predsjedniku Krapoviću kako je "skoncentrisao svu vlast u svojim rukama", a čas očekujete od njega da djeluje van svojih ovlašćenja. Čas optužujete vlast da sprovodi politički progon i revanšizam, kao i da postavlja politički podobne kadrove, pa vam onda smeta što je na čelu "Vodovoda" trenutno osoba koja je za vrijeme vašeg zamana bila finansijski direktor istog preduzeća. Da li je taj bipolarni poremećaj koji se manifestuje u vašim istupima poslijedica toga što se pola godine ne možete dogovoriti koja od struja će vam voditi opštinski odbor, što ne znate jeste li se dovoljno pročistili da zadovoljite šefa, ili zbog nečeg trećeg, nebitno je, to ipak ostavljamo vama da rješavate. A ostavljamo i nadležnim organima DOO Vodovod i kanalizacija Budva da rade svoj posao".

U reagovanju se ističe da niti će Demokrate niti bilo koji pojedinac iz Demokrata vaspitavati javne funkcionere, niti na to imaju pravo.

"Svako svoje vaspitanje nosi iz kuće i svako se prema imovini građana odnosi onako kako ga je ta ista kuća naučila. Javni funkcioneri moraju postupati u skladu sa određenim kodeksom ili, što se tiče Demokrata, našu podršku imati neće. Ovdje smo došli da bismo radili i borili se za promjene u korist javnog interesa, a sve što odudara od onog zbog čega su nam građani dali povjerenje naići će na našu javnu i nedvosmislenu osudu. Tako je i u konkretnom slučaju", zakjlučuje se u reagovanju.

Bonus video: