Demokrate podnijele prijavu protiv predsjednika Odbora direktora "Barske plovidbe"

"Kako smo već istakli, Kočović je samo jedan pojedinac većeg skupa „dobrotvora" DPS-a u kojem se nalaze i ranije pominjani Jovović i Franca, koji na koruptivnoj osnovi zaključuju ugovore koji im prije ili kasnije obezbjeđuju dobit odnosno usluge, a DPS-u novac za izborne zloupotrebe"
3406 pregleda 1 komentar(a)
Momčilo Leković, Foto: Demokrate
Momčilo Leković, Foto: Demokrate

Odbornik Demokrata u SO Bar, Momčilo Leković rekao je da je ta partija podnijela prijavu protiv predsjednika Odbora direktora "Barske plovidbe".

"Kako smo i ranije najavili, danas smo podnijeli prijavu protiv Ljubomira Kočovića, predsjednika Odbora direktora „Barske plovidbe”, funkcionera DPS-a i donatora ove partije, zbog kršenja eksplicitne zabrane doniranja, koja je normirana Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. Kako smo već istakli, Kočović je samo jedan pojedinac većeg skupa "dobrotvora" DPS-a u kojem se nalaze i ranije pominjani Jovović i Franca, koji na koruptivnoj osnovi zaključuju ugovore koji im prije ili kasnije obezbjeđuju dobit odnosno usluge, a DPS-u novac za izborne zloupotrebe. Kako je Kočović 2017. već kršio Zakon, i to ni manje ni više nego Zakon o sprječavanju korupcije i za to bio procesuiran, s tim u vezi očekujemo i znatno agilnije postupanje Agencije, prema ovom kako vidimo, povratniku u kršenju Zakona", rekao je Leković.

Leković je rekao da ova partija poziva Agenciju da ispita i okolnost, odnosno činjenicu "kako je Ljubomir Kočović 2010. godine zaključio prvi Ugovor o zakupu poslovnog prostora sa JP „Kulturni Centar“ ako je u dva navrata prije i nakon zaključenja ovog Ugovora bio biran za predsjednika Upravnog odbora tog istog javnog preduzeća sa kojim je stupao u poslovni odnos."

"Ovo je još jedan drastičan primjer direktnog konflikta interesa, gdje pomenuti javni funkcioner, koristeći svoju rukovodeću funkciju u javnom preduzeću, zaključuje ugovor o izdavanju poslovnog prostora za potrebe svoje privatne firme. Jasno je da je ovo samo djelić velikog korupcionaškog brijega koji je godinama rastao u gradu pod Rumijom, a koji će novim dokazima i saznanjima sve više otkrivati pravo obilježje ove vlasti, odnosno njenih funkcionera", rekao je Leković.

Galerija

Bonus video: