Demokrate: Pomoći podstanarima kojima je prestao radni odnos

Dodaju da bi u ovu kategoriju trebali ući i svi penzioneri koji žive kao podstanari.
1260 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Demokrate su predložile da se uputi jednokratna pomoć u iznosu od 200 eura svim građanima koji žive kao podstanari, a kojima je, zbog mjera Vlade, prestao radni odnos, a čije porodice nemaju mjesečna primanja veća od 500 eura

"Kao što je poznato, u Crnoj Gori oko 60.000 građana žive kao podstanari. Usled aktuelne situacije i mjera Vlade Crne Gore u borbi protiv koronavirusa, veliki broj građana iz podstanarske populacije ostao je bez posla. U najvećem broju slučajeva, naročito u privatnom sektoru poslodavci neće nadoknađivati vrijeme provedeno u karantinu. Usled takvog stanja na hiljade građana nema sredstava za plaćanje zakupnine imajući u vidu i činjenicu da su kućni budžeti usmjereni na kupovinu rezervi hrane kako bi se prehranile porodice u vrijeme dok traje pandemija. Stoga predlažemo da se uputi jednokratna pomoć u iznosu od 200 eura svim građanima koji žive kao podstanari, a kojima je, zbog mjera Vlade, prestao radni odnos, a čije porodice nemaju mjesečna primanja veća od 500 eura", saopštile se u Demorkate.

Dodaju da bi u ovu kategoriju trebali ući i svi penzioneri koji žive kao podstanari.

"Ako se zna da je Vlada mogla subvencionisati na stotine stanova svojim funkcionerima, jednokratna pomoć za jednu kiriju socijalno ugroženim građanima ne bi trebalo da predstavlja problem. Takođe, apelujemo i na stanodavce da u ovom periodu smanje cijene zakupnina i pokažu solidarnost prema svojim stanarima. Sredstvima koja predlažemo značajno će se pomoći građanima da prebrode period krize", zakljkučeno je.

Bonus video: