Demokrate: Raičeviću, ostaćeš upamćen kao najomraženiji predsjednik svog grada

"Predsjedniče opštine ostaćeš upamćen kao rušitelj koji je sopstvenom gradu iščupao srce"
2428 pregleda 17 komentar(a)
Klub odbornika Demokrata u SO Bar, Foto: Demokratska Crna Gora
Klub odbornika Demokrata u SO Bar, Foto: Demokratska Crna Gora

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Opštine Bar pozvao je partiju Biram Bar da napusti vlast, a predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću poručio da će ostati "upamćen kao najomraženiji predsjednik svoga grada".

Jutros oko pet sati pripadnici policije i privatnog obezbjeđenja ušli su u dvorište barske gimnazije, i užurbano krčili gradilište, da bi potom krenuli i sa rušenjem amfiteatra.

"Sigurni smo da u političkoj praksi ne postoji zabilježen slučaj, da mladi predsjednik, koga su na izborima birali da brine o interesima opštine i građana, pokaže toliku osionost, dozu nepoštovanja prema sopstvenim građanima kao aktuelni predsjednik opštine, što ga ekspresno stavlja na listu najomraženijih barskih predsjednika ikada", navodi se u saopštenju Demokrata.

Navode i da dok je građane Bara u centru grada "razvlačila "narodna" policija, aktuelni predsjednik opštine kao pravi "buržuj" boravio neslužbeno u drugom gradu, baveći se onim što očigledno najbolje ali i jedino poznaje, praćenjem košarkaške utakmice".

"Zbog novonastale situacije nezapamćene u našoj opštini koju ne pamte ni najstariji građani Bara, napetosti i stresa koji prožima grad, zbog srednjoškolaca, zbog zravog razuma, štete koja je nastala odnosno zbog svih posječenih stabala, jutrošnjeg rušenja amfiteatra, mi odbornici Demokrata u lokalnom parlamentu zahtjevamo da se odmah zaustavi gradnja u dvorištu škole ali i da se sazove nova hitna sjednica Skupštine opštine na kojoj će se preispitati donesena odluka na sjednici 15.11.2018. godine, kojom je odbačena građanska inicijativa i započeta po svim osnovama nezakonita gradnja u dvorištu gimanzije i ekonomske škole. Riječ je o vanrednom stanju koje ne pamti naša opština".

Demokrate poručuju da će u slučaju nastavka gradnje biti spremni da svojim tijelima, sa građanima Bara, ukoliko to bude njihov izbor spriječe vršenje "ovog gnusnog krivičnog djela kojim se pokušava ukrasti srce našeg grada".

"Pozivamo i lokalnu partiju Biram Bar, da dok upravo traje rušenje amfiteatara pošalju poruku rušiteljima na način što će odmah napustiti vlast u Baru i stati sa svojim sugrađanima, onamo gdje im je mjesto. Predsjedniče opštine, ponavljamo i upozoravamo te, ostaćeš upamćen kao najomraženiji predsjednik svoga grada, rušitelj koji je sopstvenom gradu iščupao srce", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: