Demokrate: Sistem koji napuštaju ljekari zreo za liječenje - Vijesti.me
"ŠTA JE MINISTARSTVO URADILO"

Demokrate: Sistem koji napuštaju ljekari zreo za liječenje

"Veliko nezadovoljstvo među doktorima medicine zbog niskih zarada i odnosa institucija prema njihovom pozivu, činjenica da zdravstveni radnici ne mogu ovdje da nastave svoju radnu karijeru, upozorava da nešto ovdje debelo nije u redu"

Sa jednog od skupova Demokrata (iz arhive)
Sa jednog od skupova Demokrata (iz arhive) (Foto: Demokrate)

Nakon što je nedavno objavljen podatak da 70% mladih u Crnoj Gori želi da napusti zemlju, niska žalosnih podataka za koje se aktuelna vlast slobodno može osjećati odgovornom, produžena je, nedavno, podatkom koji je objavio Sindikat doktora medicine o broju medicinskih radnika koji su se prijavili na javni poziv Ministarstva javne uprave za raskid ugovora o radu, ocjenjuju iz Demokrata. 

"Na poziv se javilo 296 ljekara i medicinskih radnika, što predstavlja najveći broj u javnom sektoru.  Da li je potrebno reći da je sistem koji napuštaju ljekari i medicinski radnici odavno zreo za liječenje? Utoliko prije što se sve ovo događa u okolnostima kada Crnoj Gori nedostaje oko 200 ljekara i preko 300 medicinskih radnika", navode iz te partije.  

Postavljaju pitanje šta je Ministarstvo zdravlja koje je upoznato sa svim ovim podacima preduzelo da ne bismo gubili ljekare i medicinske radnike. 

"Veliko nezadovoljstvo među doktorima medicine zbog niskih zarada i odnosa institucija prema njihovom pozivu, činjenica da zdravstveni radnici ne mogu ovdje da nastave svoju radnu karijeru, upozorava da nešto ovdje debelo nije u redu.  Razlozi zbog kojih se ljekari i medicinski radnici odlučuju da napuste našu državu sasvim su razumljivi, jer se u okolnostima gdje nema finansijskih sredstava da se njima povećaju plate, ali zato ima za luksuz funkcionera, opravdano postavlja pitanje za čije babe zdravlje bi ostajali ovdje?", zaključuje se.


Vidi sve komentare