Demoliran prostor KC PuNKt: Umjetnici stvarali, vandali uništili

„Iako smo ovo očekivali, ipak smo se potajno nadali da do toga neće doći. Ali, idemo dalje. Priprema se dokumentarac svega što se radilo, kao i katalog koji će ovjekovječiti urađena djela, od kojih je pojedinima nažalost već došao kraj“
0 komentar(a)
KC Punkt, Foto: Svetlana Mandić
KC Punkt, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.03.2015. 07:50h

Iako su se članovi KC „PuNKt“ nadali da nikšićki huligani nemaju ništa protiv alternativne kulture i da ruinirani Dom vojske, do njegove rekonstrukcije, mogu koristiti ne smetajući jedni drugima, desilo se sasvim suprotno. Trg zaboravljenih umjetnika „zaslugom nepoznatih umjetnika“ pretvoren je u trg ruševina.

„Nakon desetak dana prostor koji smo vrijedno pripremili i gdje su umjetnici radili, devastiran je. To malo što smo uspjeli da uradimo, neko je uništio za kratko vrijeme. Pretpostavljam da se radi o adolescentima. Treba da se zapitaju roditelji zbog čega se njihova djeca ponašaju destruktivno i zašto na ovaj način reaguju“, kazao je Boško Milović iz „PuNKta“.

„Roditelji treba da se zapitaju zašto se njihova djeca ovako ponašaju”: U KC PuNKt

Ali, taj destruktivizam im, kako je kazao Milović, neće „pomrsiti račune“ jer riješili su da rušilačku energiju mladih pretvore u kreativnu.

„Iako smo ovo očekivali, ipak smo se potajno nadali da do toga neće doći. Ali, idemo dalje. Priprema se dokumentarac svega što se radilo, kao i katalog koji će ovjekovječiti urađena djela, od kojih je pojedinima nažalost već došao kraj“, kazao je Milović.

Nastaviće, kako je kazao, sa organizovanjem svirki, DJ-setova, a planiraju i neku aktivnost za predstojeći Dan žena.

KC „PuNKt“, koji je zvanično počeo sa radom 20. februara kada je u Domu vojske organizovana izložba, prikazani eksperimentalni filmovi i održan koncert, osnovale su nikšićke NVO „Civis Diversus“ i „Tunjel“, sa ciljem da kulturu približe mladima. I ne odustaju od toga jer smatraju da je kultura jedini lijek protiv nekulture.

Bonus video: