Demos: Tološka šuma gubi bitku sa otpadom

"Danima nesavjesni prevoznici izbacuju šut na tom području, a inspekcijske službe ne reaguju. Ovakvo uništavanje jednog od rijetko preostalih mjesta za rekreaciju, samo je posljedica višegodišnjeg lošeg gazdovanja resursima našeg grada"
4 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2017. 11:16h

Demos je apelovao na komunalne službe Glavnog grada urede zelene površine u Tološkoj šumi.

Odbornica Demosa u Glavnom gradu Maja Vučelić navela je da umjesto obećanih staza i mobilijara, Tološku šumu danas "krasi" smeće, šut, kese, blokovi, staklo, drveni i biljni otpad, posebno u dijelu od reciklaznog centra do ulice Baku.

"Danima nesavjesni prevoznici izbacuju šut na tom području, a inspekcijske službe ne reaguju. Ovakvo uništavanje jednog od rijetko preostalih mjesta za rekreaciju, samo je posljedica višegodišnjeg lošeg gazdovanja resursima našeg grada. Takodje, svjedoci smo da se na najljepšim zelenim površinama grade zgrade ili parking, što smtaramo nedopustivim. Još jednom ukazujemo na nedostatak planske dokumentacije, regulacijskih planova i urbanističkih projekata kojima bi se Podgorica uredila na način koji priliči glavnom gradu naše države", navela je Vučelić.

Pozvala je nadležne organe da se "konačno počnu baviti svojim poslom".

"I da se umjesto hvalisanjem na račun toga da smo prva ekološka država na svijetu nešto konkretnu urade da zaista to i postanemo. U suprotnom će biti direktni krivci za uništavanje najljepših djelova našeg grada", saopštila je Vučelić.

Galerija

Bonus video: