Deponija kod Doma zdravlja na Koniku

“Zbog velikog broja lokacija poslovi na ovom problemu nastavljeni su i u prvoj smjeni, a kako bi uklonili sve evidentirane lokacije, mehanizacija je angažovana i u drugoj smjeni za uklanjanje otpada na ovoj lokaciji”, kažu iz “Čistoće”
203 pregleda 0 komentar(a)
dom zdravlja Konik, Foto: Privatna arhiva
dom zdravlja Konik, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.05.2017. 19:24h

Mještani koji žive u Ulici žrtava fašizma na Koniku žale se da pored ograde Doma zdravlja građani bacaju nekontrolisano otpad i formira se deponija .

Otpad bacaju iz nekoliko ulica, i to uglavnom pored kontejnera. Ako iz “Čistoće” ne reaguju svakog dana, formira se velika deponija , a pošto nam slijede sve topliji dani, nesnosan smrad se širi sa deponije. Mještani ističu da su stanovnici iz drugih ulica izbacili kontejnere, a sada pored Doma zdravlja ostavljaju otpad.

Iz d.o.o. “Čistoća” navode da su juče bile angažovane ekipe u naseljima Konik, Donja i Gornja Gorica i da su uz pomoć mehanizacije sanirali nelegalno formirana odlagališta otpada. Poslovi na sanaciji ovih odlagališta otpada na Koniku započeti su prekjuče, tvrde iz “Čistoće”.

“Zbog velikog broja lokacija poslovi na ovom problemu nastavljeni su i u prvoj smjeni, a kako bi uklonili sve evidentirane lokacije, mehanizacija je angažovana i u drugoj smjeni za uklanjanje otpada na ovoj lokaciji”, kažu iz “Čistoće”.

Iz “Čistoće” poručuju da je dodatni problem to što se otpad nerijetko odlaže oko kontejnera, pa je neophodno angažovanje mehanizacije.

Građani imaju mogućnost da pojedine vrste otpada bez naknade odlažu na pet reciklažnih dvorišta i to u Ulici Iva Vizina na Zabjelu, Bulevaru Mihaila Lalića u Tološima, u Ulici husinskih rudara na Koniku, u Orjenskoj ulici na Zlatici i u Ulici Kritskog odreda u Donjoj Gorici, naglašavaju iz “Čistoće”.

Bonus video: