"Deponija" obustavila tender za gradnju treće sanitarne kade

Tender, procijenjene vrijednosti 1, 2 miliona eura, raspisan je 2. septembra
63 pregleda 1 komentar(a)
deponija Livade, Foto: Luka Zeković
deponija Livade, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.10.2015. 20:01h

Preduzeće “Deponija” obustavilo je tender za izvođenje radova na izgradnji treće sanitarne kade na deponiji Livade, jer je ustanovljeno da su djelimično osnovani navodi iz žalbe koju je drugorangirani ponuđač, kompanija “Bemax”, podnijela Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki.

U dokumentu o obustavi tendera se navodi da su pristigle ponude kompanija “Gradnja promet” i “Bemax”, te da je kao najpovoljnija izabrana ponuda firme “Gradnja promet”, a “Bemaksova” ocijenjena neispravnom.

Navodi se da je “Bemax” u žalbi naveo da je Komisija za otvaranje i vrednovanje ponuda u postupku ocjene validnosti ponuda “izvršila povrede pravila postupka, nepravilno utvrdila činjenično stanje , odnosno, pogrešno primijenila materijalno pravo, te postupila suprotno uslovima utvrđenim tenderskom dokumentacijom”.

U ponovnom postupku pregleda, ocjene i vrednovanja ponuda je, kako se navodi u dokumentu o obustavi, utvrđeno da su neispravne obje ponude, i firme “Gradnja promet” i “Bemax”.

Tender, procijenjene vrijednosti 1, 2 miliona eura, raspisan je 2. septembra.

Izvođenje radova na izgradnji treće sanitarne kade, treba da se obavi u dvije faze. Prva faza podrazumijeva zemljane i građevinske radove, a druga faza ugradnju hidroizolacionih slojeva.

Bonus video: