Deseto jubilarno izdanje Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2019

Centralni program jubilarnog izdanja Festivala UBRZAJ biće održan u periodu od 10. do 14. decembra u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP) u Podgorici, a prateća izdanja u Kulturnom centru u Beranama 11. i 12. decembra, kao i u Kino Boka u Kotoru 13. i 14. decembra 2019. godine
721 pregleda 0 komentar(a)
Ana Puljiz, Foto: CGO
Ana Puljiz, Foto: CGO
Ažurirano: 05.11.2019. 15:22h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizuje deseto jubilarno izdanje Crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2019 u Podgorici, Beranama i Kotoru uz podršku tradicionalnih medijskih partnera, kazala je PR festivala Ana Puljiz.

Centralni program jubilarnog izdanja Festivala UBRZAJ biće održan u periodu od 10. do 14. decembra u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP) u Podgorici, a prateća izdanja u Kulturnom centru u Beranama 11. i 12. decembra, kao i u Kino Boka u Kotoru 13. i 14. decembra 2019. godine.

"Prepoznajući javni značaj Festivala UBRZAJ i njegujući princip društvene odgovornosti, podršku realizaciji Festivala i ove godine pružaju na osnovu potpisanog memorandumaRadio-televizija Crne Gore (RTCG), sa portalom RTCG.me, i nezavisni dnevnik i portal Vijesti ali i televizija Vijesti. Novi medijski partneri su Radio Berane i Radio Kotor, kao i portal CdM", kazala je Puljiz.

Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ ima za cilj da posredstvom filma doprinese podizanju svijesti građana i građanki o važnosti ljudskih prava i njihove zaštite i unaprijeđenja, kao i vrijednosnog okvira koji podstiče harmonične odnose među različitima po bilo kojem osnovu.

Jubilarni X Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ tradicionalno donosi isključivo premijerna izdanja najnovijih filmova koji provokativno, snažno i emotivno prenose univerzalne priče o značaju borbe za ljudska prava i ljudsko dostojanstvo kroz medij filma.

Ovogodišnji Festival UBRZAJ, u skladu sa jubilejom, održava se uz moto Decenija vrijednih priča.

Bonus video: