Devet godina "Kakaricke gore": Kroz rehabilitaciju prošlo 400 klijenata

Sekretar Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje, Ivan Terzić, kazao je da se Ustanova ima sa čime ponositi
303 pregleda 1 komentar(a)
Kakaricka gora, jubilej, Foto: Luka Zeković
Kakaricka gora, jubilej, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.09.2017. 12:08h

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori je obilježila devet godina rada. Za to vrijeme, kako je kazao direktor Aleksandar Radinović, prošlo je preko 400 klijenata program rehabilitacije, a trenutno ih je preko 50 na tretmanu.

On je kazao da danas obilježavaju devet godina predanog visokoprofesionalnog angažovanja na pružanju pomoći i podrške klijentima i klijentkinjama i njihovim porodicama.

“Za nama su brojni profesionalini izazovi, na koje smo uspješno odgovorili. Jedan od njih je i izgradnja i početak rada centra za zavisnice, koji je u funkciji već skoro dvije godine, a kojim smo stvorili veoma kvalitetne uslove za tretman žena, koje se suočavaju sa problemom bolesti zavisnosti”, kazao je Radinović.

Pored toga, misija ustanove, kako je istakao Radinović, je i suzbijanje stigmatizacije zavisnika, i rušenje predrasuda o bolestima zavisnosti, pa su održana brojna predavanja na tu temu, okrugli stolovi...

“Uložili smo truda da se povežemo sa drugim ustanovama, kako bi se zajedničkim naporima borili se protiv ovog kompleksnog problema, koji zahtijeva efikasan odgovor”, kazao je Radinović.

On je rekao da “imamo klijente i klijentkice koji vode funkcionalne živote".

Sekretar Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje, Ivan Terzić, kazao je da se Ustanova ima sa čime ponositi, jer su svima pokazali da rješenje za ovaj problem postoji.

“Ustanova je primjer drugima da svojom posvećenošću možemo pomoći onima, koji imaju problem sa zavisnošću i vratiti ih sa socijalne margine u funcionalne društvene tokove i tu smo da im pružimo podršku. Želim da iz godine u godinu, imate što manje klijenata”, kazao je Terzić.

Bonus video: