DF: Janović izgubio sav ugled

U Demokratskom savezu se pitaju da li je Janoviću "jasno bar koliki broj vjernika Mitropolije, i svih drugih, prati nastupe naše reprezentacije, i kolika bi posjećenost bila kad bi joj, zahvaljujući onima poput njega, mladi okrenuli leđa"
12340 pregleda 34 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija
Ažurirano: 03.02.2020. 14:43h

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović (DPS), od dolaska na tu funkciju je sistematski uspio da izgubi sav ugled koji je, kao sportista nekad imao, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Janović je ranije poručio selektoru vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimiru Gojkoviću, da ne razumije kontekst crkvenih odlikovanja, posebno ne u kolektivnim sportovima.

U DF-u su tu izjavu okarakterisali kao pritisak na selektora vaterpolista.

"Poznat kao agilan da drži pridike svima i svakome kao Đukanovićev poslušnik, Janović je ovog puta poručio i svom klupskom kolegi i treneru da ne razumije kontekst crkvenih odlikovanja. DF mu zaista vjeruje da ne razumije mnogo šta pa ni to, zbog čega ne razumije ni osnovne ljudske i duhovne vrijednosti i poruke. Janović se dodatno izblamirao i komentarom da crkvena odlikovanja posebno ne razumije u kolektivnim sportovima, a iz cijele reprezentacije Crne Gore niko se nije oglasio protiv svog vrsnog druga, sportiste, prijatelja i trenera, Gojkovića. Janović je uz sve ovo napravio i treću ličnu, i pred javnošću Crne Gore se izblamirao porukom da Gojković treba da se drži blagoslova države, dokazujući i time da je ovom ministru jedini oltar kasa Vlade Crne Gore, pred kojim se usrdno moli svakog jutra prije stupanja u kabinet. Zbog svega čime je ministar Janović sebe ofirao kao dežurnog policajca sporta, DF se pita da li je Janoviću jasno bar koliki broj vjernika Mitropolije, i svih drugih, prati nastupe naše reprezentacije, i kolika bi posjećenost bila kad bi joj, zahvaljujući onima poput njega, mladi okrenuli leđa", saopšteno je iz DF-a.

Gojković je, kako navode, kao sportista i vjernik prisustvovao liturgiji u Cetinjskom manastiru, gdje je mitropolit Amfilohije slavnom treneru i cijeloj reprezentaciji čestitao i dodijelio ikonu Svete Bogorodice Filerimske.

"Janović najzad mora biti svjestan svoje tužne političke biografije, u koju je krenuo kao uzorni sportista, i postao otužni karijerista. I kontrolor vjerskih osjećanja čak svojih dojučerašnjih kolega i saigrača. Time je još jednom na djelu pokazao kako se iza lika nekad uspješnog sportiste krije najobičniji aparatčik, kojem je glavno da stane u odbranu lika i djela svog šefa radi sticanja poena za lično napredovanje u karijeri. Tako je na svom putu od vaterpoliste do karijeriste Janović danas pred cijelom crnogorskom javnošću samog sebe brutalno potopio u bazenu", zaključuju u DF-u.

Bonus video: