DF optužio barski DPS: Lijepite plakate po ulazima u opštinske službe

"Komunalna policija je u obavezi da pravovremeno reaguje, profesionalno i nepristrasno da radi svoj posao, jer je servis građana i kao takva je dužna da održava komunalni nadzor i red bez obzira na to da li zakon ne poštuje vladajući DPS ili neko drugi"
0 komentar(a)
Komunalna policija Bar, Foto: Demokratski front
Komunalna policija Bar, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 12.04.2018. 12:24h

Barski Demokratski front optužio je OO DPS Bara da je prekršio zakon postavljanjem plakata na ulaz u prostorije barske Komunalne policije.

U saopštenju za javnost, DF navodi da je "nepoštovanje zakona, bahatosti i nedostatak dobrog ukusa" u sklopu izborne kampanje predsjedničkog kandidata DPS pored lijepljenja plakata "na mnogim za to zakonom zabranjenim mjestima" danas kulminiralo oblijepljivanjem ulaza komunalne policije.

"Iako je odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima zabranjeno isticanje propagandnog materijala na ulazima zgrada, službenih prostorija i privatnim posjedima, DPS Bara ovim demonstrira osionost, direktno prkoseći institucijama sistema. Za ovakav prekršaj propisane su novčane kazne u iznosu od 100 eura za fizičko lice do 1.000 eura za pravno lice", ističu iz DF-a.

U saopštenju se dodaje da "nedostatak argumenata i politički kukavičluk predsjedničkog kandidata DPS koji se ne pojavljuje na TV duelima" ne može biti nadomješten brojnim posterima "u prirodnoj veličini, kakvi postoje još jedino u totalitarnim režimima sličnim onom u Sjevernoj Koreji".

"Komunalna policija je u obavezi da pravovremeno reaguje, profesionalno i nepristrasno da radi svoj posao, jer je servis građana i kao takva je dužna da održava komunalni nadzor i red bez obzira na to da li zakon ne poštuje vladajući DPS ili neko drugi. Zato je Komunalna policija dužna da podnese prijavu i ukloni propagandni materijal sa ulaza u ovu zgradu. Biće interesantno vidjeti da li će, kada i kako reagovati na ovu bahatost bukvalno pred svojim nosem. Njihova reakcija biće i pokazatelj da li i ova služba trpi partijski uticaj vladajućeg DPS, kao mnoge druge službe", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: