DF poziva specijalnu tužiteljku: Spriječite pljačku budvanskog AMD - Vijesti.me
"POZNATA PRAKSA DPS"

DF poziva specijalnu tužiteljku: Spriječite pljačku budvanskog AMD

Cilj uništenja AMD Budva je da se nekom moćniku za male pare proda plac od 4.000 kvadrata kako bi gradio stanove

Stevan Džaković
Stevan Džaković (Foto: Vuk Lajović)

Budvanski Demokratski front pozvao je specijalnu tužiteljku za organizovani kriminal da spriječi krađu državne imovine u Auto moto društvu Budva, upozoravajući da više od godinu i po svi ćute , iako se
pljačka firme nastavlja. 

„Podsjećamo da više od godinu i po dana traje iščekivanje zaposlenih u Auto moto društvu - AMD Budva da nadležni državni tužilac za organizovani kriminal pokrene istragu u slučaju AMD Budva. 

Zaposleni u ovom, nekada profitabilnom preduzeću, prvi put prije godinu i po dana, su se obratili nadležnim državnim organima, sa ciljem da isti spriječe očigledno smišljenu pljačku državne imovine, a zatim i prije pola godine.

Sa ovim uništavanjem AMD Budva je upoznat drugi policajac u državi, te inspektori za organizovani kriminal, koji naravno nisu uradili ništa u okviru svoje nadležnosti“, kazao je odbornik DF Stevan Džaković na jučerašnjoj konferenciji za novinare. 

Sada AMD u bescijenje izdaje svoje prostorije i ukinulo je sve aktivnosti, korist imaju privatnici

On je napomenuo da je bivša rukovodeća struktura AMD Budva osuđena na zatvorske kazne zbog pokušaja privatizacije ove državne imovine i pribavljanja višemilionske koristi.

Ta firma je ukinula sve poslove, od tehničkih pregleda, a pa do auto-škole, od toga su samo privatnici profitirali. 

Džaković je dodao da je to poznata praksa DPS širom Crne Gore. 

„Sve što se dogaša u AMD ima samo jedan razlog, a to je činjenica da AMD Budva posjeduje plac od oko 4.000 kvadrata u centru grada, koji pokušavaju pojedini moćnici da otmu za sebe i svoje poslovne poduhvate izgradnje stanova za tržište. Ti moćnici mogu u državCrnoj Gori da spriječe tužioce da rade svoj posao, i policiju da radi svoj“, istakao je Džaković. 

Prema njegovim riječima ispada da su „pojedini ljudi robijali za džabe, jer se naum o uništavanju ove firme sprovodi do kraja“. 

„Podaci govore i da su se preko AMD Budva, vjerovatno i prale pare jer to pokazuju fiktivni ugovori sa Lovćen osiguranjem”, kaže Džaković.