"Dijete smo živo doveli u bolnicu"

Iz porodice Ljumović saopštili da se neće javno oglašavati dok ne bude gotov obdukcioni nalaz koji će pokazati uzrok smrti
147 pregleda 35 komentar(a)
Dječja bolnica, Foto: Arhiva Vijesti
Dječja bolnica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.10.2015. 05:29h

Porodica nedavno preminule djevojčice V. Lj. saopštila je “Vijestima” da se neće oglašavati putem medija dok ne bude gotov obdukcioni nalaz koji treba da pokaže uzrok smrti.

Otac djeteta Minja Ljumović, kazao je da ne želi da optužuje ljekare Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i da će sačekati da nadležni organi završe istragu, jer želi da se sazna puna istina o tom događaju.

On je, međutim, demantovao navode Kliničkog centra da je petnaestomjesečna djevojčica u petak 2. oktobra, oko pet časova, u Dječju bolnicu dovedena bez znakova života.

“To prosto nije istina i to znaju ljekari koji su nas tog jutra primili u Dječju bolnicu. Sačekaćemo zvanične podatke o smrti, pa ćemo vidjeti šta dalje. Zbog toga molimo i sve novinare da poštuju trenutak u kome se naša porodica nalazi i da sačekaju sa izvještavanjem i donošenjem bilo kakvih zaključaka do konačnih nalaza”, kazao je Ljumović.

Iz KC “Vijestima” su odgovorili da je djevojčicu 1. oktobra oko 20 sati pregledao dežurni ljekar u prijemnoj ambulanti Instituta za bolesti djece. Prema njihovim navodima, ona je u Dječju bolnicu upućena iz Doma zdravlja zbog proliva i povraćanja.

Tvrde da je klinička slika djeteta odgovarala kliničkoj slici akutne stomačne infekcije i da su stanje djeteta, kao i nalazi bili u fiziološkim granicama.

Objasnili su da je ordinirajući ljekar predložio ambulantno liječenje, uz savjet roditeljima da u slučaju produženja proliva i povraćanja dijete ponovo dovedu.

Iz porodice Ljumović osvrnuli su se i na tu konstataciju, saopštivši da ih čudi takav zaključak ljekara, kada je djetetu tada jedino uzeta krv iz prsta.

“Samo dva minuta nakon što su joj uzeli krv iz prsta, rečeno nam je da možemo da idemo jer je dijete blago dehidriralo”, kazao je Minja Ljumović.

Iz KC-a su dalje naveli da su roditelji “u 4.55 sati donijeli dijete bez znakova života” u prijemnu ambulantu i da je hitno primljeno na Odjeljenje intenzivne njege, gdje je započeta reanimacija.

“Devojčica nije dala pozitivan odgovor na intenzivnu reanimacionu terapiju, te je konstatovan smrtni ishod 02. 10. 2015. u 06.00 sati”, istakli su.

Bonus video: