Dimi i smrdi i ove godine u "barskoj Kambodži"

Radnici Čistoće očistili su lokaciju, a iz uprave preduzeća su rekli da je istina da su u posljednje vrijeme učestale primjedbe
160 pregleda 4 komentar(a)
barksa kambodža, Foto: Čitalac "Vijesti"
barksa kambodža, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 18.04.2017. 19:51h

Barsko naselje Sveti Ivan, poznatije kao Kambodža, i ove godine bilo je zatrpano smećem.

Redakciji “Vijesti” dostavljene su fotografije na kojima se vidi mini-deponija, koju su nadležni potom sanirali.

Mještani tvrde da stalno prijavljuju probleme upravi Komunalnog preduzeća i Komunalnoj policiji, ali da se dim i smrad ponavljaju iz godine u godinu i da nadležni neće da promijene lokaciju na kojoj su kontejneri postavljeni.

“Na ovoj lokaciji, kuda prolazi veliki broj turista i automobile, bacaju smeće mještani od Pečurica pa sve do gornjeg Zaljeva. Obećana je promjena lokacije, ali, očigledno svaki put to zaborave odmah poslije razgovora. Lokaciju najviše čiste privatnici Dino i Mino Kalamperović i Emil Hodžić, ali, uzalud. Komunalci odguraju kontejnere do samog puta jer ih ne mogu vući pune do kamiona pošto nemaju točkove”, piše u mjelu dostavljenom “Vijestima”.

Radnici Čistoće očistili su lokaciju, a iz uprave preduzeća su rekli da je istina da su u posljednje vrijeme učestale primjedbe.

Tvrde da se “smeće ne odlaže na propisan način”. Ističu da već treći put na toj lokaciji mijenjaju zapaljene kontejnere i pozivaju građane da to više ne rade.

“Kontejnere praznimo svakog dana, i prostor pored njih redovno čistimo. No, ne može se očekivati da se kabasti otpad odlaže tokom čitavog dana, a da naši radnici te količine odmah uklone. Naši radnici su primijetili i slikali vozilo iz kojeg su izašli i zapalili prostor oko kontejnera i same kontejnere. Ističemo da je jedan kontejner bio prepun pločica koje su naši radnici morali ručno utovariti u kamion”.

Bonus video: