Dimitrij Meijer očitao lekciju starijim od sebe: Dječak očistio smeće sa igrališta na Žabljaku

"Vidio sam svugdje otpad i odmah odustao od namjere da igram košarku. Sve sam to redom očistio i sakupio na ulazu igrališta. A onda sam razmišljao šta dalje. Da to smeće bacim u kontejner ili da ga ostavim tu do poslije podne, kako bi svako ko dođe i to vidi razmislio kako treba da se ponaša", ispričao je Dimitrij
18 komentar(a)
Dimitrij Meijer, Foto: Obrad Pješivac
Dimitrij Meijer, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 05.08.2017. 19:52h

Iako mu je tek devet godina, Dimitrij Meijer iz Alkmara u Holandiji jučerašnjim gestom na poligonu za male sportove škole na Žabljaku poslao je istovremeno poruku i ekološki šamar svima koji se, vidljivo je svugdje po Žabljaku, nemarno odnose na očuvanje životne sredine.

Preksinoć je Dimitrij doputovao u rodni grad svoje majke, a već juče ujutru sa loptom u rukama pohitao je na prošle godine završeno igralište kakvo nemaju ni mnogo razvijenije sredine.

"Vidio sam svugdje otpad i odmah odustao od namjere da igram košarku. Sve sam to redom očistio i sakupio na ulazu igrališta. A onda sam razmišljao šta dalje. Da to smeće bacim u kontejner ili da ga ostavim tu do poslije podne, kako bi svako ko dođe i to vidi razmislio kako treba da se ponaša", ispričao je on.

Nakon toga je, kako kaže, krenuo kući da na listu papira napiše "Kad bi znali kako je ova priroda lijepa, bolje bi je čuvali" i tu poruku ostavi na hrpi smeća koje je sakupio.

Bonus video: