Dio podgoričkih naselja bez struje: Vlasnik ne dozvoljava da se uđe na njegov posjed i otkloni kvar?

Mještanin Donje Gorice naveo je da je policija poslije 15 i 30 časova došla u naselje, kako bi omogućili radnicima da otklone kvar
129 pregleda 10 komentar(a)
Nema struje, Foto: Shutterstock
Nema struje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.06.2018. 18:21h

Mještani djelova Donje Gorice, Lekića i Grbavaca su bez električne energije od tri sata iza ponoći zbog kvara na kablu, koji je nastao na privatnom imanju, a čiji vlasnik ne dozvoljava električarima da uđu na njegov posjed, tvrde stanovnici tih podgoričkih naselja.

Oni su zvali redakciju “Vijesti”, da se požale da su bez električne energije od tri sata poslije ponoći, a u pojedinim naseljima, kako tvrde građani, još uvijek nije uspostavljeno napajanje.

Mještani Donje Gorice tvrde da kvar nije popravljen, jer nadležni nijesu izdali nalog, zbog čega ni policija nije mogla da pruži asistenciju. Bez struje su, kako tvrde, Donja Gorica, i naselja prema jezeru.

Mještani Gornjih i Donjih Kokota koji su takođe bili bez električne energije, dobili su je oko 16 časova.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) “Vijestima” je nešto poslije 15 časova saopšteno da je slučaj prijavljen nadležnim institucijama koje rade na prevazilaženju nastalog problema.

Iz te kompanije tvrde da je bez napajanja u tom periodu bilo oko 200 korisnika, koji se snabdijevaju sa trafo-stanice "Vojno dobro" i "Golužba".

"Trafo-stanice su bez napajanja električnom energijom jer je kabal koji ih napaja sa dalekovoda Donji Kokoti u kvaru. Kabl na kojem postoji problem, nalazi se na privatnom posjedu, a vlasnik ne dozvoljava da se uđe na posjed kako bi otklonili kvar", pojasnili su iz CEDIS-a.

Mještanin Donje Gorice naveo je da je danas policija poslije 15 i 30 časova došla u naselje, kako bi omogućili radnicima da otklone kvar.

U Podgorici se dešavalo i ranije da potrošači budu bez struje i nekoliko dana, jer vlasnici imanja na kojima su stubovi za struju ili neki drugi energetski objekat, nijesu dozvoljavali radnicima da poprave kvar.

Potrošači iz sela Balijače u Zeti i Donjih Kokota u Lješanskoj nahiji prije tri godine bili su bez struje dva dana, zbog istog razloga.

Bonus video: