Dio stomatologa sprema nove izbore za komoru: Tvrde da Ćalović obmanjuje kolege

Jovetić tvrdi da je “takozvana Stomatološka komora formirana na netransparentan i nelegitiman način"
302 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Jovetić (novine), Foto: Boris Pejović
Vladimir Jovetić (novine), Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.11.2017. 20:35h

Dio stomatologa, koji ne priznaje Stomatološku tvrde ći da je nezakonito izabrano njeno rukovodstvo, zakazao je za 19. novembar Skupštinu za formiranje nove, kako smatraju, legitimne komore.

Predsjednik Koordinacionog odbora nezadovoljnih stomatologa dr Vladimir Jovetić pozvao je sve kolege u Crnoj Gori, da učestvuju u radu sjednice, “kako bi se formirala legitimna, transparentna i pravedna strukovna organizacija svih stomatologa”.

Komentarišući najavljeni Kongres stomotaloga koji u Bečićima organizuje Stomatološka komora, na čijem je čelu dr Borislav Ćalović i gdje stomatolozi koji su do sada dobili (uplatili) licence, imaju popust pri kotizaciji na kongresu od 50 odsto, Jovetić pita:

“Zašto je potrebno koristiti ovakav skup da se, po ko zna koji put, ljekari stomatolozi u Crnoj Gori ucjenjuju za plaćanje licenci, jer u suprotnom (ako nijesu uplatili iznos od 150 eura za licencu) nemaju pravo učešća na pomenutom Kongresu?”.

Jovetić tvrdi da je “takozvana Stomatološka komora formirana na netransparentan i nelegitiman način, jer u njenom formiranju nije učestvovala cjelokupna stomatološka javnost”.

“Ako je tačan podatak koji je u medijima iznio dr Ćalović, da u Crnoj Gori ima 740 registrovanih stomatologa, takozvanu Stomatološku komoru je formiralo njih 30-ak, samopozvanih i samoizabranih delegata Skupštine Komore. Zbog toga, dr Ćalović nema pravo da obmanjuje i ucjenjuje stomatološku javnost u Crnoj Gori. Drugi vid pritiska i ucjene stomatološke javnosti se ogleda u činjenici da je Komisija za kontinuiranu edukaciju takozvane Stomatološke komore bodovala kongres sa 20 bodova za pasivno učešće na Kongresu,” tvrdi Jovetić.

On navodi da je takvo bodovanje neprimjereno visoko za jedan skup na nacionalnom nivou, ako se mnogi evropski i svjetski kongresi boduju po međunarodnim standardima maksimalno do 10 bodova. “Ovakav način je koncipiran u cilju pritiska i ucjene da što više stomatologa uplati licencu”, tvrdi Jovetić.

Bonus video: