Direktor LGBT Foruma Progres posjetio CB Bar

Predstavnicima LGBT Foruma Progres je obezbjeđen uvid u dokumentaciju koja prati sporne slučajeve
82 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2014. 16:59h

Izvršni direktor LGBT Foruma Progres, Stevan Milivojević, susreo se danas, sa načelnikom Centra Bezbjednosti Bar, Milošem Radulović.

Sastanak se održao u prostorijama Centra Bezbjednosti Bar, kao dio dogovorene komunikacije po otkazivanju performansa „Govor mržnje nije šala“ čije je održavanje bilo planirano prošle sedmice.

Kako je saopšteno iz LGBT Foruma Progres, sastanku su prisustvovali rukovodilac Odsjeka za javni red i mir Uprave policije MUP Crne Gore Duško Koprivica, inspektor više klase u Odsjeku za javni red i mir Ljiljana Gogić i dr Jovan Kojičić, savjetnik Predsjednika Vlade Crne Gore za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije i koordinator Nacionalnog Tima za praćenje implementacije vladine LGBT Strategije.

"Detaljno su predstavljene sve mjere i radnje preduzete od strane CB Bar, povodom prijavljenog nasilja i govora mržnje u minulokm periodu kao i povodom organizacije otkazanog protestnog performansa.Uslijedila je analiza i diskusija o uočenim propustima pri postupanju policijskih službenika po predmetnim slučajevima prijetnji i govora mržnje upućenih ka LGBT zajednici u 2013.godini", navodi se u saopštenju Foruma Progres.

Predstavnicima LGBT Foruma Progres je obezbjeđen uvid u dokumentaciju koja prati sporne slučajeve.

Bonus video: