Direktor Parking servisa: Smiješan zahtjev da naplaćujemo samo u centru

Udruženje mladih Podgorice sakupilo je dovoljan broj potpisa, kako bi se u Skupštini Glavnog grada raspravljalo o ukidanju naplate parkinga van centra grada
97 pregleda 17 komentar(a)
parking, Blok 5, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
parking, Blok 5, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 27.05.2013. 12:06h

Direktor Parking servisa Arsenije Boljević tvrdi da je inicijativu o ukidanju naplate parkinga van centra grada pokrenuo MANS sa grupom nevladinih organizacija i da osim političke priče, ne vidi konkretan razlog zašto bi se udovoljilo njihovim zahtjevima.

Udruženje mladih Podgorice sakupilo je dovoljan broj potpisa, kako bi se u Skupštini Glavnog grada raspravljalo o ukidanju naplate parkinga van centra grada.

"Nijesmo zapazili nijedan valjan razlog, u smislu konkretnih predloga i mjera kojima se reguliše saobraćaj u mirovanju u Glavnom gradu, zašto bi se udovoljilo takvoj inicijativi", kazao je Boljević.

On smatra da je zahtjev da se parking naplaćuje samo u centru grada smiješan, jer je Podgorica grad koji nema samo probleme sa saobraćajem u mirovanju u centru grada, već i u drugim djelovima.

Ističući da se u inicijativi naknada za parking stavlja u kontekst sa svim ostalim naknadama i porezima, Boljević smatra da se na ružan način iskoristila teška ekonomsko - socijalna situacija.

"Mjesec dana prije ove priče MANS je organizovao prikupljanje potpisa na više punktova u gradu i ta akcija nije uspjela. Prije toga je bilo okupljanje građana u Bloku pet, koje takođe nije uspjelo i sada su sa jednom NVO sa primamljivim imenom Udruženje mladih Podogrice odradili to kako su odradili", kazao je Boljević.

Direktor "Parking servisa" je istakao da se u toj kampanji "provuklo" nekoliko teza koje nijesu tačne, navodeći da nije tačno da su građani željeli to što su oni inicirali.

"Da bi se zonirao jedan dio grada, jedan od kriterijuma je i zahtjev građana prema Glavnom gradu da riješe problem parkiranja u svojim blokovima. Mi samo u Bloku pet sada imamo preko 200 ugovora sa građanima i svakodnevno potpisujemo po ugovor ili dva", naveo je Boljević.

Boljević je istakao da nije tačno ni da je građanima Bloka p t uzeto nešto što su oni plaćali prilikom kupovine stanova.

"Gospoda mogu da uzmu, pa da broje sva blokovska parking mjesta koja su danas u Bloku pet, da vide da ih je mnogo više nego zoniranih i da ni jedno nije zonirano. Građani prilikom kupovine stanova nijesu mogli kupiti saobraćajnicu. Sve što je zonirano, zonirano je u krugu Bloka pet i do dijela iza "Bazara"", istakao je Boljević.

Bonus video: