Direktorat o zemljotresu: Nema razloga za paniku, otklanja se odron između Andrijevice i Plava

"Svi raspoloživi resursi Direktorata za vanredne situacije i ostalih subjekata sistema zaštite i spašavanja na raspolaganju, a ukoliko se za to ukaže potreba, oni će biti angažovani u mjeri i kapacitetu koji zahtjeva stanje na terenu"
78 pregleda 1 komentar(a)
Zemljotres šteta, Foto: Čitalac reporter
Zemljotres šteta, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 04.01.2018. 14:02h

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Direktorata za vanredne situacije i Uprave policije već aktivno djeluju na terenu u više opština u sjevernom regionu Crne Gore kako bi zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava prikupili informacije o eventualnoj šteti koju je prouzrokovao današnji zemljotres, saopšteno je danas iz MUP.

Zemljotres jačine 5.2 stepeni Rihtera potresao je danas Crnu Goru u 11 časova i 46 minuta. Posle toga je uslijedilo osam manjih potresa od kojih je najjači bio 3.4 stepeni Rihtera, a najslabiji 1.9 stepeni.

"Za sada nema informacija o tome da je zemljotres prouzrokovao ljudske gubitke", dodaje se u saopštenju MUP.

U saopštenju se navodi da će direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić sa saradnicima obići tokom dana ova područja kako bi se sa predstavnicima lokalnih samouprava na licu mjesta informisao o stanju objekata kao preduslovu za donošenje odluka o daljim aktivnostima u cilju sanacije eventualne štete.

"Direktorat za vanredne situacije angažovao je operativu Direkcije za saobraćaj radi otklanjanja odrona sa puta na lokaciji Sućeska, između Andrijevice i Plava. Poručujemo građanima da nema razloga za paniku te da su svi raspoloživi resursi Direktorata za vanredne situacije i ostalih subjekata sistema zaštite i spašavanja na raspolaganju, a ukoliko se za to ukaže potreba, oni će biti angažovani u mjeri i kapacitetu koji zahtjeva stanje na terenu. Seizmološki zavod Crne Gore saopštio je da je epicentar zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru u 11:46h u području Plava", zaključuje se u saopštenju.

Informacije o nastaloj šteti možete naći ovdje.

Prvi video o nastaloj šteti pogledajte ovdje.

Bonus video: