Direktorica nastavnica engleskog, za računarima tehnolog

U uslovima konkursa kao da je "nacrtana" dosadašnja direktorica Olivera Franović, nekad poslanica DPS-a, rekao je Miomir Pejović.
92 pregleda 0 komentar(a)
spomen dom, rezevici, Foto: Butua.com
spomen dom, rezevici, Foto: Butua.com
Ažurirano: 03.04.2011. 17:04h

Socijalistička narodna partija pozvala je čelne ljude Opštine Budva da pod hitno smijene kompletan Upravni odbor Javne ustanove „Spomen dom Reževići“. Razlog je, kako su naveli, „skandalozni i namješteni konkursa“ za izbor direktora i dva radnika u toj kulturnoj instituciji.

Naime, kako su kazali u SNP; prije desetak dana Upravi odbor na čijem je čelu Savo Pavlović izdao je konkurs gdje se za mjesto direktora striktno traži nastvanik engleskog sa najmanje tri godine radnog iskustva, što odgovara stručnoj spremni dosadašnje direktorice Olivere Franović, nekadašnje poslanice DPS-a.

Za mjesto organizatora poslova za rad na računarima potreban je inžinjer prehrambene tehnologije, pisalo je u konkursu.

Pejović: Nezabilježen skandal

Šef odborničkog kluba Miomir Pejović pozvao je od Upravni odbora da odmah poništi ovaj konkurs, te ukoliko to ne učini, zahtjevaju od potpredsjednika Opštine Lazara Rađenovića i glavnog administratora da to urade.

"Ovim se šalje poruka svima u Crnoj Gori da su svi konkursi koje raspisuju Opštine ili država unaprijed namješetni i unaprijed određeni za partijski podobne ličnosti. Ovdje se čak ni ne ostavlja ni mogućnost da se neko ko je kvalifikovan javi. Oni su bili toliko drski i bezobrazni da su unaprijed odredili kako i ko može da se javi", kazao je je Pejović.

On je dodao da je riječ o nesvakidašnjem skandalu i nezabilježenom primjeru partijskog zapošljavanja.

Pejović je rekao da je Zavod za zapošljavanje prije desetak dana objavio konkurs gdje se za mjesto direktora traži nastavnik engelskog, VI stepen, sa radnim iskustvom od 36 mjeseci i tri godine iskustva na poslovima iz oblasti kulture.

Fali samo fotografija

"Dakle , falila je samo fotografija sadašnje direktorke Franović da bi svakome potpuno bilo janso o kome se i za koga se namještan konkusr. Da li je normalno, i da li je igdje zabilježeno u Crnoj Gori da se na mjesto direktora bira nastavnik engleskog?" upitao je Pejović.

U situaciji kada Opština otpušta višak radne snage i izdavaja ogromana novac za njihovo zbrinjavanje, kaže Pejović, UO javne ustanove raspisuje konkurs za još jedno mjesto - i to organizatora poslova za rad na računarima.

"Oni za to mjesto traže, zamislite inžinjera prehrambene tehnologije, vjerovali ili ne. ... Oni otvaraju još jendo radno mjesto i to blagajnika i ekonoma. Samo znamo koliki je obim posla u ovoj Javnoj ustanovi, i znamo da se radi o svega par manifestacija, i pored činjenice da imaju višak zaposlenih, oni zapošljavaju još dvoje ljudi", rekao je Pejović.

Bonus video: