Direktorka dozvolila iznošenje računara

Sindikat traži da se obustavi disciplinski postupak protiv profesorice u OŠ “Štampar Makarije”
124 pregleda 1 komentar(a)
Milica Stanković, Foto: Zoran Đurić
Milica Stanković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.04.2018. 06:37h

Direktorka OŠ “Štampar Makarije” Milica Stanković kazala je juče da je u decembru 2017. dozvolila profesorici Mirjani Vidaković da iznese kompjuter na nekoliko dana iz škole radi presnimavanja podataka.

Ona je to, saznaju “Vijesti”, kazala svjedočeći u disciplinskom postupku protiv Vidakovićeve, koji je juče održan upravo zbog iznošenja školskog kompjutera iz ustanove, što je kvalifikovano kao “teža povreda radne obaveze”. Nestanak spornog računara, direktorka je prijavila i policiji.

Rasprava u okviru postupka je trajala preko pet sati.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, i pomoćnica direktorke je kazala da je izvijestila Stankovićku o zahtjevu Vidakovićeve da iznese opremu iz škole.

Predstavnica školske sindikalne organizacije navodno je predložila da se postupak obustavi, jer nema dokaza da je Vidakovićeva počinila povredu radnih obaveza.

Kako su “Vijesti” prije dva dana objavile, Osnovno državno tužilaštvo istražuje po prijavi Vidakovićeve da li je direktorka zloupotrijebila položaj, a čemu je prethodilo više incidenata.

Stanković: Odluku ću donijeti po zakonu

Direktorka Stanković juče je saopštila da će konačnu odluku o ishodu postupka donijeti u zakonskom roku, a da zaposleni ima mogućnost daljih ostvarivanja svojih prava.

Bonus video: