Djeca iz Jiading distrikta u gostima kod Tivćana

Učenici su smješteni kod svojih drugara iz tivatske Mješovite srednje škole “Mladost” koja je domaćin kineskoj delegaciji, dok su profesor i direktor smješteni u hotelu “Magnolija”
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.10.2016. 13:43h

Šest srednjoškolaca iz Šangaja u pratnji jednog profesora i direktora škola distrikta Jiading, doputovali su u utorak u Tivat, u sklopu saradnje tivatske Opštine Tivat sa tim distriktom, jednim od najbogatijih i najrazvijenijih u Kini.

Učenici su smješteni kod svojih drugara iz tivatske Mješovite srednje škole “Mladost” koja je domaćin kineskoj delegaciji, dok su profesor i direktor smješteni u hotelu “Magnolija”.

Gosti iz Kine danas su učestvovali u raznim školskim aktivnostima sa tivatskim srednjoškolcima koji su mladim Kinezima pripremili i dvadesetominutni film kojim su im predstavili Tivat i Crna Goru kroz istorijske i kulturne znamenitosti naše države.

Gosti iz Jiadinga, prema riječima direktorice MSŠ “Mladost”, profesorice Jovanke Vujačić, u Tivtu ostaju do 11. oktobra. Pripremljen im je bogat i sadržajan program posjete, pa će tako imati priliku da se sretnu sa gradonačelnicom Tivta, prof. dr Snežanom Matijević, takmiče se sa svojim vršnjacima iz Crne Gore u sportu i u kvizu znanja o kulturi Evrope, obiđu tradicionalno staro bokeljsko selo Gornja Lastva, Porto Montenegro i ljetnjikovac Buća–Luković sa zavičajnom muzejskom zbirkom. Kinezi će posjetiti i Cetinje, Ivanova korita, Njeguše i Skadarsko jezero, a obići će i Kotor i brodom krstariti po Boki sa posjetom Mamuli, Gospi od Škrpjela i Perastu.

Galerija

Bonus video: