Dječiji doček Nove godine u Kotoru: Lijepe želje, osmijesi, iznenađenja...

Najveću pažnju izazvao je Djeda Guliver, džinovski Djeda Mraz, visok 13 metara koji je ispred Glavnih gradskih vrata djeci podijelio više od 1000 paketića. Organizatori programa su Turistička organizacija i Opština Kotor, Fondacija kotorskog festivala pozorišta za djecu i NVU "Karampana"
104 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 02.01.2016. 16:08h

Dječiji doček Nove godine pod nazivom “Novogodišnja bajka - doček za djecu Nove 2016” održan je u Kotoru u prisustvu više od 1.000 posjetilaca koji su uživali u bogatom programu za najmlađe, aopšteno je iz kompanije Luštica Bay Montenegro koja je prijatelj ove manifestacije.

"Cjelodnevni spektakl organizovan je od 11 do 22 časova na pet lokacija u Kotoru, gdje su priređene predstave, koncerti, filmske projekcije kao i humanitarni novogodišnji bazari u kojima su podjednako uživali i najmlađi i njihovi roditelji. Lijepe želje, dječiji osmijesi, brojna iznenađenja, fantastičan lajt šou, džinovski Djeda Mraz, više od hiljadu paketića, desetak irvasa i 50 liliputanaca, učinili su nezaboravnim ispraćaj stare godine svim posjetiocima. Najveću pažnju izazvao je Djeda Guliver, džinovski Djeda Mraz, visok 13 metara koji je ispred Glavnih gradskih vrata djeci podijelio više od 1000 paketića. Organizatori programa su Turistička organizacija i Opština Kotor, Fondacija kotorskog festivala pozorišta za djecu i NVU "Karampana", navodi se u saopštenju.

"Novogodišnja bajka zamišljena je kao velika pozornica lijepih želja i čestitki za zdravlje i veselu novu godinu, namijenjenih u prvom redu najmlađima. Vjerujemo da smo, uz pomoć naših partnera, uspjeli da stavimo osmijeh na svako dječije lice i da će pamtiti ovaj doček kao jedan od najljepših", saopštila je Vanja Petrović iz Turističke organizacije Kotor.

U saopštenju se dodaje da je posebno emotivna bila predstava "Djeda Mraz u bolnici", glumca i pjesnika Dejana Đonovića, kojom su paketići i najljepše želje najprije isporučeni malim pacijentima dječjeg odjeljenja Opšte bolnice Kotor.

"Humanitarnim hepeningom koji je namijenjen djeci sa posebnim potrebama “Pričaj mi bajku”, mališani su uputili poruku da ne mogu postati veliki ljudi ukoliko ne poštuju različitosti. Program je održan uz podršku Udruženja djece sa posebnim potrebama “Mali veliki korak”. Rukotovorine kreativnih mališana iz vrtića i škola iz Kotora i Tivta, kao i Resursnog centra za sluh i govor, ponuđeni su na vrlo posjećenom tradicionalnom humanitarnom Novogodišnjem bazaru od koga je sav prihod namijenjen upravo najmlađima. Uz neviđen lajt šou “Bajka” je završena žurkom na Trgu od oružja. Koncert za djecu “Show must go on” benda Škovacijera i sastava Toć napunio je glavni kotorski trg", piše u saopštenju kompanije Luštica Bay Montenegro.

Galerija

Bonus video: