Dječiji dom Mladost Bijela dobio dvije nove licence: Savremeni oblici zaštite

Purišić je kazao da je za Prihvatilišta za djecu žrtve nasilja u porodici utrošeno oko 88 hiljada eura, a za nacionalnu dječiju telefonsku liniju 30 hiljada, od čega je UNICEF donirao 10 hiljada za potrebe obuke zaposlenih
721 pregleda 0 komentar(a)
Otvaranje prihvatilišta za djecu u Novom, Foto: Slavica Kosić
Otvaranje prihvatilišta za djecu u Novom, Foto: Slavica Kosić

Ministar rada i socijalnog staranja Kenan Purišić , uručio je danas Dječjem domu Mladost u Bijeloj licence za nove servise “Prihvatilište za zaštitu djece od nasilja u porodici” i “Nacionalna dječja telefonska linija”. Uz prethodne primarne djelatnosti - prihvat djece bez roditeljskog staranja i dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, u Bijeloj je zaokružen sistem licenciranja i omogućen početak zvanične provjere svih usluga u praksi.

Purišić je kazao da je za Prihvatilišta za djecu žrtve nasilja u porodici utrošeno oko 88 hiljada eura, a za nacionalnu dječiju telefonsku liniju 30 hiljada, od čega je UNICEF donirao 10 hiljada za potrebe obuke zaposlenih.

Uručivanjem licenci završen je značajan posao koji omogućava ozbiljnu provjeru ovih usluga u praksi, kazao je Purišić.

Direktor Dječjeg doma Vladimir Delić istakao je značaj licenci za nove servise u Bijeloj.

“Višedecenijsko iskustvo u radu sa djecom i mladima, omogućilo je našoj ustanovi da, prateći evropske standarde, uvede savremene oblike zaštite ove, veoma osjetljive i ranjive, popluacije čime je ova institucija još jednom u svojoj dugoj istoriji pokazala visok nivo kompetencija u oblasti brige o djeci i mladima”, kazao je Delić.

Svečanom uručivanju licenci prisustvovali su i šef kancelarije UNICEF-a za Crnu Goru Osama Makkawi Khogali, predstavnici kancelarije UNDP-a za Crnu Goru, Telekoma Crna Gora, Univerziteta Donja Gorica, predstavnici Nacionalne SOS dečije linije iz Beograda, kao i mnogobrojni saradnici i prijatelji.

Bonus video: