Dječji proljećni vikend u Delti: Djeca se družila sa vojnicima i vatrogascima

Pripadnici specijalnih snaga dozvoljavali su djeci da repetiraju pumparicu, ili automatsku pušku "kalašnjikov", koji je u ovom slučaju bio dio naoružanja žene vojnika pod ugovorom
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2012. 20:12h

U organizaciji Agencije "Advantage" iz Bara i pod pokroviteljstvom "Wiener Stadische", osiguravajućeg društva iz Beča, juče u Delta sitiju održana je manifestacija Dječji proljećni vikend. U dvodnevnom programu, prema riječima PR Maje Leković, učestvovaće oko 50 organizacija sa raznovrsnim kulturno-edukativnim sadržajima namijenjenih najmlađima.

"Smatrali smo da se organizuje malo dječjih aktivnosti kao i da djeca provode i previše vremena ispred kompjutera. Zato smo organizovali dječji vikend sa željom da pokažemo djeci da se mogu baviti plesom, muzikom ili sportom" rekla je Leković, napomenuvši da je edukativni dio programa namijenjen i roditeljima.

Ona je kazala da su prezentovali roditeljima igre koje se mogu organizovati u njihovim domovima, a koje imaju za cilj da se djeca kroz interaktivne sadržaje druže sa roditeljima.

"U svim radionicama za djecu je Nestle obezbijedio slatkiše. Psiholog Marijana Vukićević organizovaće radionicu "Kad me neka briga muči, kako da je riješim danas ću da učim" rekla je Leković.

Dječji animator Žarko Žabac prikazao je program pod nazivom "Žapčeve žabokrečine".

U okviru Dječjeg proljećnog vikenda na platou ispred “Delta sitija” pripadnici Vojske, policije i vatrogasaca predstavili su svoju opremu. Djeca su imala priliku da izbliza vide naoružanje, opremu, borna kola, i da se po želji slikaju sa uniformisanim vojnicima, pripadnicima izviđačkog roda, snajperistima, ženama vojnicima.

Vojnici su predusretljivo pokazivali djelove opreme, a najviše interesovanja djeca su pokazala za ronilačku opremu i za gledanje kroz optički nišan dalekometne snajperske puške "crna strijela" sa municijom od 12,7 mm.

Pripadnici specijalnih snaga dozvoljavali su djeci da repetiraju pumparicu, ili automatsku pušku "kalašnjikov", koji je u ovom slučaju bio dio naoružanja žene vojnika pod ugovorom. Dječaci, ali i njihovi očevi sa interesovanjem su razgledali njemački hekler, automatsku pušku sa potcijevnim bacačem granata, koje mogu uništiti oklopno vozilo. Težina heklera je oko tri i po kilograma, tako da su se mališani rado fotografisali držeći pušku u rambo stilu.

U saradnji sa Ministarstvom za održivi razvoj i turizam, a povodom 22. aprila, Svjetskog dana planete Zemlje, danas u 11 sati na parkingu isred butika “Zara”, biće organizovana izložba lutaka od reciklažnog materijala JPU "Đina Vrbica".

Manifestaciju sa brojnim sadržajima namijenjenih najmlađima će otvoriti zamjenica ministra Ivana Vojinović, a program će se okončati u 19 časova, solističkim koncertom Dječjeg saveza Podgorice pod nazivom "Proljeće u nama i oko nas".

Galerija

Bonus video: