Djeda Mraz iznenadio djecu: Poklone donio padobranom

Nesvakidašnju novogodišnju manifestaciju i isporuku darova organizovali su članovi Aero kluba „Špiro Mugoša“ iz Podgorice, u čemu je uživalo oko stotinu gledalaca
107 pregleda 2 komentar(a)
Djeda Mraz, Ćemovsko polje, Foto: Privatna arhiva
Djeda Mraz, Ćemovsko polje, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.12.2016. 08:44h

Djed Mraz je juče iznenadio više desetina djece na sportskom aerodromu „Ćemovsko polje”. Ovogodišnje poklone uručio je mališanima skočivši padobranom.

Nesvakidašnju novogodišnju manifestaciju i isporuku darova organizovali su članovi Aero kluba „Špiro Mugoša“ iz Podgorice, u čemu je uživalo oko stotinu gledalaca.

Padobranci kluba i reprezentativci Crne Gore u padobranstvu, skačući iz aviona u pratnji Djeda Mraza, oduševili su mališane među kojima su bila i djeca iz vrtića „Jelena Ćetković“ sa Konika. Neobična novogodišnja akcija AK „Špiro Mugoša“ organizovana je prvi put u Crnoj Gori, ali i u regionu.

Predsjednik kluba Zoran Lakić kazao je da su na ideju za akciju došli prije svega nekoliko dana i odmah krenuli u realizaciju.

„Zaista smo zadovoljni uspjehom manifestacije. Ovo je prvi put da organizujemo ovakav događaj“, kazao je Lakić, dodajući da su padobranci imali idealne uslove za skokove.

Za Aero klub „Špiro Mugoša“ manifestacija predstavlja simboličan završetak uspješne godine.

AK „Špiro Mugoša“ će, uz Vazduhoplovni savez CG naredne godine, prvi put u našoj zemlji, organizovati Evropsko prvenstvo u padobranstvu na Sportskom aerodromu „Ćemovsko polje“ od 21. do 30. avgusta.

„Uz organizovanje prvenstva, naredne godine ćemo proslaviti i jubilarnih 70 godina postojanja kluba“, istakao je Lakić.

Bonus video: