Dnevni boravak u Kolašinu još na čekanju

Prema ranijem dogovoru sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, obaveza lokalne uprave u tom projektu je bila da nađe adekvatnu lokaciju
1175 pregleda 1 komentar(a)
Dom penzionera u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Dom penzionera u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović

Najstariji Kolašinci i Kolašinke na svoj Dnevni boravak još će čekati, iako je, prema obećanjima lokalne vlasti, već prije pet mjeseci trebalo da bude završena adaptacija prostor za tu namjenu.

U oktobru prošle godine iz izvršne vlasti je najavljeno da će prostor za boravak starih biti završen u prvoj polovini ove godine. Tada su iz kolašinske Opštine kazali da će „lokacija biti određena za nekoliko dana, a da će nakon toga odmah biti započeta realizacija projekta, u saradnji sa resornim ministarstvom.

Radovi, međutim još nijesu ni počeli, ali je, tvrde u lokalnoj upravi, nađen odgovarajući prostor.

Prema ranijem dogovoru sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, obaveza lokalne uprave u tom projektu je bila da nađe adekvatnu lokaciju.

Iz kolašinske Oprštine procijenili su da je najbolja lokacija dio jedne od najstarijih i najljepših kolašinskih kuća, preko puta Spomen doma. Dio tog objekta na korišćenje godinama dobija opštinska organizacija penzionera.

„Međutim, taj objekat nije bio etažno razrađen. Sada traje postupak snimanja i etažne razrade. To je neophodno prije nego što opredijelimo dio tog objekta za potrebe Dnevnog boravka. Nadamo se da će taj posao biti obavljen do kraja godine, pa nakon toga ćemo zajedno sa Ministarstvom krenuti u dalje aktivnosti“, kazala je glavna administratorka Lidija Lašić.

Korisnici Dnevnog boravka, kako je ranije najavljeno, imaće mogućnost i da dobiju po jedan obrok, tople napitke, zabave se uz društvene igre i koriste taj prostor svakog dana od sedam do 15 sati.

Bonus video: